preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Pisanica

 > Naslovnica
vijesti

Organizacija online nastave za učenike i učitelje predmetne nastave

Autor: Ivana Haić, 15. 1. 2021. 11:39

Organizacija online nastave OŠ Velika Pisanica za učenike i učitelje predmetne nastave

 

 • Online nastava će biti u realnom vremenu (7.05 – 13.00 sati) po rasporedu sati za razred koji učenik polazi.
 • Učenik je dužan biti na virtualnom sastanku za svaki predmet po rasporedu sati za dotični dan, inače će nenazočnost učenika biti zabilježena kao neopravdani sat. Ukoliko učenik nije nazočan zbog bolesti, roditelj je dužan izostanak učenika opravdati ispričnicom.
 • Nastava će biti organizirana kao nastava učitelja putem virtualnih sastanaka , a ponavljanje gradiva kao rješavanje zadataka u radnim bilježnicama, nastavnim listićima i sl.
 • Zadaci će biti u obliku ''naslov jedinice i nadnevak''. Upute za učenike pisat će se kao numerirani popis ili popis s grafičkim oznakama u kojem će se izbjegavati duge rečenice. U uputama će biti poveznice ukratko objašnjene sa zadanim rokovima. Objave će po potrebama biti objavljene kao ''važne'', a uz njih će biti priloženi dokumenti ili fotografije. Ako je zadatak isti za više razreda, odabrat će se opcija ''objavi u više kanala''. Na ovaj način će sve nastavne jedinice biti preglednije i svima uočljivije, a upute konkretne i jasne.
 • Učitelji će u Teamsima biti nazočni tijekom nastave realnog vremena (prijepodne), a riješene zadatke i povratne informacije učenika primat će se i kontrolirati u skladu s uputama navedenog učitelja.
 • INA, dopunska i dodatna nastava provodit će se u dogovoru s učiteljem navedenih aktivnosti.
 • Ukoliko učenici imaju tehničkih problema s tabletima, mogu se obratiti učitelju Leonardu Gradečeku te donijeti tablet u matičnu školu (ponedjeljak – petak, od 8.00 do 12.30 sati).
 • Molimo Vas da potvrdite lajkom da ste primili zadatak na kanalu za predmet.
 • Obavezni ste rješavati zadatke jer će učitelji brojčano i opisno pratiti Vaš napredak u e-Dnevniku.
 • Želimo svima uspješan rad.
[više]

Informacije o organizaciji nastave OŠ Velika Pisanica u 2.polugodištu

Autor: Ivana Haić, 14. 1. 2021. 11:56

Poštovani učenici i roditelji,

 

od 18.siječnja 2021. godine za sve učenike razredne nastave OŠ Velika Pisanica započet će nastava po modelu A (učenici dolaze u škole), a za sve učenike predmetne nastave, nastava će biti  po modelu C (online).  Navedena Odluka MZO, Stožera civilne zaštite BBŽ, Osnivača i same škole bit će do 31.siječnja 2021. godine. Učitelji predmetne nastave  će u Teamsima  učenicima predmetne nastave,  sukladno rasporedu za navedeni dan organizirati nastavu, a sve podatke o organizaciji nastave za učenike predmetne nastave objavit ćemo u Teamsima i na školskoj web stranici nakon sastanka sa svim učiteljima predmetne nastave u  petak, 15.siječnja 2021. godine.

Prijevoz će za učenike razredne nastave biti kao i do sada (dolazak učenika iz MŠ i Babinca oko 7.40 u matičnu školu, a odlazak oko 12.00 sati iz matične škole).  Odlazak učenika iz MŠ kad imaju informatiku (nastava četvrtkom) ćemo dogovoriti sljedeći tjedan, ovisno o rasporedu đačkog prijevoza. Učenici koji su išli na nastavu u zgradu Međugeneracijskog centra, nastavu će sada polaziti u zgradi matične škole u kojoj će im biti organiziran gablec oko 9.30 sati. U područnu školu Bedenik i područnu školu Lasovac  gablec će doći školskim kombi vozilom kao i do sada, u isto vrijeme,  jer raspored gableca u PŠ nećemo mijenjati.

[više]

Školski medni dan Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Haić, 8. 12. 2020. 10:29

U našoj školi 7. prosinca 2020. godine obilježen je “Školski medni dan” na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Učenicima prvih razreda podijeljeni su paketići s medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci za med i edukativna slikovnica. Ovaj Program ima za cilj: promociju meda lokalnih proizvođača koji se pakira u Nacionalnu staklenku, povećanje unosa meda u prehrani djece,  podizanje razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane, educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost. Ukupno je 23 prvašića OŠ Velika Pisanica dobilo staklenku mada te edukativne materijale. Davno prije nego što je čovjek počeo hodati ovom planetom, njome su vladale pčele i stvarale med. Med, taj slatki, ukusni, gusti sok i dan danas jedan je od najznačajnijih proizvoda za naše zdravlje. Korisnost meda ide mnogo dalje od samo pukog sladila odličnog ukusa. U medu se nalaze minerali, aminokiseline, visoko vrijedne organske kiseline kao što su mravlja, jabučna, limunska, octena, jantarna kiselina, pigmenti, razni derivati klorofila, vosak, inulin te elementi kompleksa vitamina B.

Med (jedna žlica ima oko 64 kalorije) je izvrstan izvor jednostavnih ugljikohidrata - glukoze i fruktoze koji su lako iskoristivi za stvaranje energije, osim toga med je poznat po tome da zbog lake probavljivosti trenutno vraća izgubljenu energiju, a dugotrajnom primjenom osigurava fizičku izdržljivost i psihičku stabilnost. Ako želite sami osjetiti neke od koristi meda, evo nekoliko savjeta za vas:

1. Idući put kad krenete vježbati, otopite žlicu meda u ustima kako biste dobili još više energije.

2. Ako se osjećate potišteno i letargično ujutro, probajte med. Namažite ga na tost ili njime zamijenite šećer u čaju za dodatni nalet energije.

3. Kako su škola i brojne izvannastavne aktivnosti, fizički naporne za učenike, pripremite djeci  sendviče s malo maslaca i medom kako bi dobili dovoljno energije za cijeli dan.

Kad med uzimate u raznim napicima (čajevima i sl.) morate paziti da čaj nije prevruć jer se prevelikim zagrijavanjem gube ljekovita svojstva meda. Med treba biti potpuno otopljen u tekućini, jer samo će ljudski organizam potpuno iskoristiti njegove ljekovite tvari. Uzimamo li med bez tekućine, poželjno ga je držati u ustima sve dok se ne otopi. U nastavku pogledaje Ppt prezentaciju.

[više]

Petodnevna edukacija ''Od ideje do održivog proizvoda'' sa 7.-im i 8.-im razredima

Autor: Ivana Haić, 7. 12. 2020. 13:12

U OŠ Velika Pisanica u razdoblju 1.prosinca – 7.prosinca 2020. godine održano je pet radionica na temu poduzetništva u obrazovanju za održivi razvoj pod nazivom '' Od ideje do održivog proizvoda'' za učenike 7.-ih i 8.-ih razreda. Edukaciju je održala Adela Zobundžija, mag.spec.oec, predavačica na Veleučilištu u Bjelovaru. U edukaciji je sudjelovalo ukupno 53 učenika i 3 učitelja, ravnateljica i predsjednica Udruge žena Velika Pisanica. Radionice su trajale 2 školska sata, a učenici su naučili kako vlastitu ideju pretočiti u održivi razvoj ili uslugu. Na početku su naučili nešto o samoj temi i metodologiji razrade ideje, a u drugom dijelu radionice napravili su vježbu te predložili konkretnu ideju za svoj razred koju su predstavili. Na završnoj edukaciji i kvizu koji je održan u ponedjeljak, 7.prosinca 2020. godine predstavnici razreda (po troje učenika) prezentirali su logo svog projekta te sam projekt. Tako su se učenici 7.a razreda odlučili za projekt ''Zeleni frkanci'' u kojem predstavljaju izradu i prodaju ekološke hrane (pite) od špinata uzgojenog u školskom plasteniku, a projekt je predstavila Lana Kočiš. Učenici 7.b razreda odlučili su se za sportsku radionicu koju će održati na školskim igralištima, a projekt je predstavila Lamia Žeđa. Učenici 8.a razreda također su projektom ''Sport & zdrava prehrana'' obuhvatili sportske radionice (nogomet, košarka, odbojka) koje će provesti u školi tijekom jednog sportskog humanitarnog  dana te je projekt predstavila Nataša Đurđević. 8.b razred odlučio se za volontersku radionicu instrukcija i pomaganja učenicima u školi te humanitarnu akciju, a projekt je predstavila Anamarija Kovač. Svi učenici dobili su prigodne potvrde i zahvalnice na uspješno položenoj edukaciji. Projekt je financiran iz sredstava Vlade RH i Švicarsko-hrvatskog programa suradnje s partnerima : OŠ Velika Pisanica, Općina Velika Pisanica i nositeljem projekta Udrugom žena Velika Pisanica.

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Ivana Haić, 25. 11. 2020. 11:34

Učenici i učitelji OŠ Velika Pisanica obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u tjednu od 16. - 20. studenoga  2020. godine  tijekom nastave sata razrednika, hrvatskoga jezika, povijesti, likovne kulture. Učenici su zapalili svijeće  u holu škole te uredili panoe likovnim radovima. Prilikom uređenja panoa učenicima je pomogla učiteljica likovne kulture Andrea Gašapec Dražić koja je osmislila  vizualni identitet  likovnih radova.

 

Članak napisala: Ivana Haić

 

 

 

[više]

Učenicima podijeljeni Rječnici mađarskoga jezika

Autor: Ivana Haić, 25. 11. 2020. 11:31

Učenicima OŠ Velika Pisanica koji pohađaju nastavu mađarskoga jezika po modelu c i novom učitelju mađarskoga jezika Dominiku Turkoviću u utorak, 24.studenoga 2020. podijeljeni su Rječnici mađarskoga jezika. Izbornu nastavu mađarskoga ukupno pohađa petero učenika naše škole (četvero učenika  razredne nastave i jedna učenica predmetne nastave). Rječnike mađarskoga jezika učenicima je uručila predsjednica Zajednice Mađara Pisanica, Zlata Berkeš.

 

 

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Nastavak ekološke edukacije Udruge BIOM

Autor: Ivana Haić, 20. 11. 2020. 13:16

U petak, 20.studenoga 2020. godine učenici 5.-ih i 8.-ih razreda naše škole prisustvovali su radionicama (Osvajači staništa, Ima li priroda cijenu?) Udruge BIOM iz Zagreba.  Petaši su tako naučili mnogo o invazivnim i autohtonim vrstama igrajući igre prepoznavanja biljaka te utjecaja biljaka na okoliš, tj. naučili su koje su to invazivne, a koje autohtone vrste našeg kraja. Svaka radionica trajala je 45 minuta. Osmaši su u 90-minutnim radionicama igrali uloge  koje su potrebne za dobro funkcioniranje grada i razvoj urbane sredine (urbanist, čuvar prirode, energetičar, gradonačelnik, poljoprivrednik). Sukladno dodijeljenoj ulozi svaki je učenik na svoj način pomogao izgradnji grada (gradnja susjedstva, škola, elektrana, tvornica, ureda, farma, parkova) i donio odluke koje utječu na budućnost grada. Svaka odluka donosi i određene posljedice (smanjenje budžeta, iznenadne promjene i ekološke katastrofe ili pak poboljšanje zdravlja i kvalitete života stanovnika, povećani poljoprivredni prinosi i sl.) koje učenici mogu povezati sa stvarnim promjenama.  Na kraju je provedena diskusija o naučenom kojoj je cilj direktno povezati djelovanje čovjeka na prirodu (izgradnja i širenje urbane sredine) i važnost njena očuvanja. Navedeni projekt Udruge Biom dio je projekta Gradski prozori u prirodu koji je Udruga odlučila realizirati s učenicima naše škole.

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Projekt Gradski prozori u prirodu Udruge BIOM proveden s učenicima naše škole

Autor: Ivana Haić, 11. 11. 2020. 13:43

U OŠ Velika Pisanica dana 11.studenoga 2020. godine (srijeda) Udruga BIOM održala je četiri radionice za učenike naše škole. Dvije radionice Osvajači staništa održane su s učenicima 3. i  4. razreda, a zadatak je bio osvijestiti razliku između autohtonih, alohtonih i invazivnih vrsta te upoznati učenike s najčešćim invazivnim vrstama sjeverozapadne Hrvatske. Svaka radionica trajala je 45 minuta. S učenicama 7.-ih razreda provedene su dvije radionice Ima li priroda cijenu?, a cilj je bio upoznati učenike s osnovnim pojmovima (ekosustav, bioraznolikost, međuovisnost elemenata u ekosustavu, ekološki otisak, održivi razvoj) te prepoznati važnost međudisciplinarne suradnje u postizanju održivog razvoja, ali i utjecaj koji čovjek ima na prirodu. Svaka radionica trajala je 90 minuta te su učenici odlično reagirali na zadatke te naučili na drugačiji način mnogo toga o zaštiti okoliša.

Sljedeće radionice Udruge Biom bit će 20.studenoga 2020. godine (petak) s učenicima 8.-ih i 5.-ih razreda. Navedeni projekt Udruge Biom dio je projekta Gradski prozori u prirodu koji je Udruga odlučila realizirati s učenicima naše škole.

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Učenici 6.-ih i 7.-ih razreda posijali povrće u plasteniku

Autor: Ivana Haić, 10. 11. 2020. 09:57

U razdoblju od 26.listopada do 10. studenoga 2020. godine učenici 6.ab i 7.ab razreda  sudjelovali su u radovima sadnje i obrade zemlje u plasteniku naše škole. Učenici su zajedno sa svojim razrednicima te ravnateljicom i domarom obradili četiri gredice te posijali špinat – 7.a razred, matovilac – 7.b razred, blitvu – 6.a razred i peršin – 6.b razred. Radovi su se obavili tijekom sata razrednika, a akcija sadnje dio je građanskog i ekološkog odgoja. Navedeno povrće koristit će se u školskoj kuhinji.

 

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Održane radionice izrade hranilica i kućica za ptice, hotela za kukce Udruge BIOM

Autor: Ivana Haić, 23. 10. 2020. 09:01

22.listopada 2020. godine za učenike 5.-ih razreda te 8.b razreda organizirane su radionice izrade kućica za ptice, hranilica za ptice i hotela za kukce. Radionice su proveli predstavnici Udruge BIOM u suradnji s Udrugom žena Velika Pisanica i školom, a u navedenom je sudjelovalo više 40-tak učenika. Svaka radionica je trajala 2 školska sata, a učenici su bili vrlo zadovoljni kao i navedeni predavači. Svaki učenik je nakraju radionice naučio mnogo o zaštiti ptica, insektima i njihovoj zaštiti te je kući odnio prospekte i predmet ( hotel za kukce, kućicu za ptice, hranilicu za ptice)  koji je izradio. Smatramo da će navedeno potaknuti učenike i našu zajednicu na zaštitu prirode te da su navedene radionice u projektu Obrazovanje za održivi razvoj u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje sa Vladom RH i partnerima – školom, općinom i Udrugom žena Velika Pisanica uspješno provedene. Navedene radionice bit će realizirane ponovo na proljeće s drugim razredima predmetne nastave.

 

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Započela sadnja povrća u plasteniku

Autor: Ivana Haić, 23. 10. 2020. 08:59

Učenici predmetne nastave naše škole  započeli su sadnju povrća u plasteniku koji je donacija Ministarstva poljoprivrede. Za vrijeme sata razrednika u tjednu 21.-23. listopada 2020. godine učenici 8.-ih i 5.-ih razreda obradili su 4 gredice (svaka veličine 5 m2) na kojima su posadili češnjak, luk kozjak, salatu i raštiku. Učenici 8.-ih razreda obradili su gredice za učenike 5.-ih razreda tako da su pripremili zemlju za sadnju kako bi petašima bilo lakše posijati posaditi salatu i presaditi flance raštike. Projekt je proveden u suradnji s ravnateljicom i razrednicima  koji su pomagali učenicima. Na ovaj način učenici stječu radne navike, uče o ekološkoj proizvodnji, te će se svaki razred brinuti za svoju gredicu, a na proljeće posijati i nove povrtne kulture. Navedeno povrće koristit ćemo u školskoj kuhinji. U sklopu projekta s Ministarstvom poljoprivrede Sjetva, sadnja i održavanje školskih vrtova osim plastenika vrijednog 8.000,00 kn nabavljena je zemlja, gnojivo i supstrati vrijednosti 2.000,00 kn. Zahvaljujemo se Ministarstvu poljoprivrede na donaciji te nastavljamo s radovima sljedeći tjedan kada će svoje gredice obraditi učenici 6.-ih i 7.-ih razreda.

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Provedena akcija Solidarnost na djelu 2020.

Autor: Ivana Haić, 23. 10. 2020. 08:57

U Osnovnoj školi Velika Pisanica od 8.listopada do 15.listopada 2020. godine provedena je akcija Solidarnost na djelu 2020. godine. S obzirom da zbog pandemije Covid -19 virusa učenici nisu obilazili kućanstva našeg kraja, Županijsko povjerenstvo donijelo je odluku da se tijekom sata razrednika u svim osnovnim školama održi navedena akcija. Tako su učenici naše matične škole i svih područnih škola (19 razrednih odjela) za vrijeme sata razrednika  sa svojim razrednicima, a u matičnoj školi s defektologinjom Valerijom Košutić sakupili novac i podijelili bonove. Učenici su navedeno realizirali kao građanski odgoj s ciljem pomoći, volontiranja i empatije. Također, namirnice za kuhinju se nisu sakupljale jer  ove školske godine akcija Solidarnost na djelu 2020. to nije imala u planu realizacije zbog pandemije. Učenici OŠ Velika Pisanica kroz razredne odjele uspjeli su sakupiti 1.610,00 kn koje su predane u Crveni križ Bjelovar. Sredstva će se iskoristiti za nabavu školskog pribora za učenike slabijeg imovinskog stanja od strane Crvenog križa Bjelovar.

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Istraživači planeta Z

Autor: Senada Piria, 15. 10. 2020. 09:15

Učenici šestoga razreda Leonard Bolšec i Toni Zvonar te učenica osmoga razreda Katarina Car  sudjelovali su u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja. Nacionalni kviz za poticanje čitanja je nagradno natjecanje za mlade čitatelje koje se provodi u okviru Mjeseca hrvatske knjige, a organizator kviza su Knjižnice grada Zagreba. Učenici su rješavali kviz u školskoj knjižnici u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige. Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je planetu Zemlji, s motom Razlistaj se! U skladu s tim, naziv Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2020. godine je Istraživači planeta Z. Učenici su se zabavili, ali i upoznali nove pojmove istražujući ponuđene provjerene online izvore informacija koji su dio pitanja u kvizu.

[više]

Održane radionice za učenike Udruge Z.M.A.G. u našoj školi

Autor: Ivana Haić, 8. 10. 2020. 11:47

Dana 8.listopada 2020. godine (četvrtak) u OŠ Velika Pisanica održane su 4 radionice na temu Obrazovanja za održivi razvoj koje su održali predstavnici Udruge Z.M.A.G.

Na radionicama na temu Kozmetika iz vlastite kuhinje učenici 8.a i 8.b razreda naučili su kako napraviti dezodorans i mast za usne (ruke) uz pomoć namirnica  koje svi imamo u kućanstvu.  Učenici 6.a i 6.b razreda uz pridržavanje epidemioloških mjera naučili su napraviti smoothije od povrća i voća (banane, blitva, jabuke i sl.). Učenici prvog razreda imali su radionicu filcanja vune na kojoj su prali vunu, sušili, izrađivali cvjetiće koje su ponijeli kući. Radionice su bile u trajanju od 60 minuta te će se ponoviti na proljeće 2021. godine s učenicima drugih razreda.

 

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Studijski posjet recikliranom imanju Vukomerić

Autor: Ivana Haić, 7. 10. 2020. 10:28

Dana 5.listopada 2020. godine (ponedjeljak) povodom Svjetskog dana učitelja i u sklopu provođenja projekta Obrazovanje za održivi razvoj djelatnici OŠ Velika Pisanica, predstavnici Općine Velika Pisanica i Udruge žena Velika Pisanica posjetili su reciklirano imanje Vukomerić. Navedeno imanje je sjedište Udruge Z.M.A.G. (Zelena mreža aktivističkih grupa) i nalazi se 30-tak km od Zagreba. Na imanju su nas lijepo dočekali i ugostili Matko i Sendy te nam pokazali  sve elemente recikliranog imanja.  Tako smo upoznali i vidjeli kuće napravljene od zemlje, kuće izolirane slamom  i ovčjom vunom, različite vrste peći (raketna peć, finska peć), visoke gredice, zelene krovove, banku sjemena, mjesta za odlaganje otpada. Upoznali smo se i sa starim sortama te naučili detalje o zdravom uzgoju i pojedinim biljkama. Zanimljiva priča o razvijanju imanja koja traje 20-tak godina inspirirala je i nas da krenemo s održivim razvojem u onolikoj mjeri koliko to samostalno možemo odraditi. Tako je u OŠ Velika Pisanica nabavljen plastenik u kojem planiramo posaditi luk, zimsku salatu, blitvu, a u provođenju  će nam pomoći savjetima naši edukatori.  Proizvedene namirnice planiramo koristiti u školskoj kuhinji, a unutar plastenika će svaki razred predmetne nastave imati svoju gredicu s biljem o kojoj će brinuti.

Projekt studijskog putovanja financirala je Vlada RH u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Županijsko natjecanje iz geografije

Autor: Ivana Haić, 7. 10. 2020. 10:21

Na Županijskom natjecanju iz geografije koje je održano online 24.rujna 2020. godine, a čiji je domaćin bila ČOŠ J.A.Komenskog Daruvar sudjelovala je naša učenica Lana Kočiš, 7.razred ( prošlogodišnji 6.-ti razred). Učenicu je za natjecanje pripremala mentorica učiteljica Maja Car. Lana je imala 23 boda te je dijelila 2. mjesto za učenike 6.-ih razreda. Čestitke učenici i mentorici na uspjehu.

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Županijsko natjecanje iz fizike

Autor: Ivana Haić, 6. 10. 2020. 08:59

OŠ Velika Pisanica bila je domaćin online Županijskog natjecanja iz fizike koje je održano 28.rujna 2020. godine. Na natjecanju je sudjelovalo 6 učenika sadašnjih 1. razreda srednjih škola. Najbolji rezultat postigao je učenik Patrik Kos iz OŠ Vladimira Nazora Daruvar s mentorom Davorom Horvatinom. Zahvaljujemo se svim učenicima,  mentorima i članovima Županijskog povjerenstva  na sudjelovanju te im čestitamo. Također, zahvaljujemo se i svim srednjim školama koje su pomogle zajedno sa srednjoškolskim profesorima fizike  da se ovo online Županijsko natjecanje iz fizike održi.

 

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Županijsko natjecanje iz povijesti

Autor: Ivana Haić, 6. 10. 2020. 08:51

Na Županijskom natjecanju iz povijesti  koje je održano  22.rujna 2020. godine online , a domaćin je bila OŠ Hercegovac, sudjelovala je učenica Katarina Car, 7.razred koju je pripremala učiteljica Maja Car. Učenica je na natjecanju bila četvrta s osvojena 34 boda. Čestitamo učenici i mentorici na odličnom rezultatu.

[više]

Javni poziv za početak rada predškole

Autor: Ivana Haić, 2. 10. 2020. 11:53

REPUBLIKA HRVATSKA

BJELOVARSKO – BILOGORSKA ŽUPANIJA

OPĆINA VELIKA PISANICA

OSNOVNA ŠKOLA VELIKA PISANICA

Hrvatskih mučenika 3, 43 271 Velika Pisanica

OIB: 35362315282

Tel: 043/883-110, fax: 043/883-915

E-mail: ured@os-velika-pisanica.skole.hr

KLASA: 601-01/20-01/06

URBROJ: 2103-44-01-20-1

Velika Pisanica, 02. listopada 2020. godine

 

U skladu s odredbama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine, broj: 10/97., 107/07., 94/13. i 98/19.), Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe (Narodne novine, broj: 63/08. i 90/10.) Osnovna škola Velika Pisanica, Hrvatskih mučenika 3, Velika Pisanica, OIB: 35362315282, zastupana po ravnateljici Ivani Haić, dana 02. listopada 2020. godine objavljuje:

 

JAVNI POZIV ZA UKLJUČIVANJE U PROGRAM PREDŠKOLE

ZA ŠKOL. GOD. 2020./2021.

 

Osnovna škola Velika Pisanica objavljuje javni poziv za uključivanje u program predškole u sljedeći program:

 

 • Program predškole za svu djecu koja su do 01. rujna 2020. godine navršila pet i pol godina (odnosno koja će do 31. ožujka sljedeće godine navršiti šest godina jer su ona školski obveznici).

 

Pozivaju se roditelji predškolske djece koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja na uključivanje djece u program predškole koji će trajati od sredine listopada  2020. godine do kraja svibnja 2021. godine (utorkom i četvrtkom od 13.15 do 16.15 sati). Program će se odvijati nakon nastave učenika OŠ Velika Pisanica (oko 13.15 sati), a ne kao prijašnjih godina u 11.30 sati jer matična škola ne raspolaže dovoljnim brojem učionica (prostorija). Nakon dezinfekcije učionice predškolci će moći ući u učionicu. Jedan roditelj dovest će svoje dijete  do zgrade škole, a potom će ih preuzeti odgojiteljica. Predškolci se neće prevoziti školskim kombijem. Roditelji iz Lasovca morat će voziti svoje predškolce u matičnu školu u Velikoj Pisanici u 13.15 sati te doći po njih u 16.15 sati.

Program predškole obuhvaćat će djecu s područja Općine Velika Pisanica i Općine Šandrovac (Lasovac).

Program predškole obavezan je za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu.

Roditelji ne moraju dolaziti u školu, već će o početku programa biti pismeno obaviješteni. Na prijedlog Školskog odbora te zbog dobre epidemiološke situacije u školi, program predškole počet će od sredine listopada 2020., a ne od ožujka 2021. Planira se odraditi oko 150 sati programa.

 

Ravnateljica:

Ivana Haić, prof.

[više]

Provođenje projekta Želim biti siguran u prometu s MZO

Autor: Ivana Haić, 29. 9. 2020. 13:07

OŠ Velika Pisanica u sklopu projekta ''Želim biti siguran u prometu'' koji provodi s MZO u svrhu poboljšanja izvannastavnih aktivnosti dobila je sredstva u iznosu 8.000,00 kn za provođenje navedenog projekta. Za navedena sredstva škola je nabavila 3 kvalitetna bicikla koja će koristiti učenici razredne i predmetne nastave na izvannastavnim aktivnostima Sigurno u prometu. Voditelj projekta je učitelj Viktor Breškić. Navedenim projektom učenici OŠ Velika Pisanica stječu potrebna znanja i vještine za sigurno upravljanje biciklom u prometu i neophodno poznavanje prometnih pravila i propisa općenito. Izvannastavna aktivnost koju naša škola redovito provodi, dodatnim materijalnim sredstvima ostvarenih kroz projekt Želim biti siguran u prometu bit će uspješnija, zanimljivija, a svi učesnici u projektu bit će kvalitetnije educirani. Smatramo da je tema poznavanja prometnih pravila i upravljanje biciklom nešto što se ne može zaobići u osnovnoškolskoj nastavi te će kroz nabavu bicikala (3 kom), kaciga (3 kom), elemenata poligona i ocrtavanja  edukacija biti upotpunjena.

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Radionice iz ekološkog vrtlarenja te zdrave prehrane i održive potrošnje

Autor: Ivana Haić, 23. 9. 2020. 12:52

U OŠ Velika Pisanica dana 23.rujna 2020. godine (srijeda) održane su dvije radionice/predavanja iz područja ekološkog vrtlarenja i zdrave prehrane i održive potrošnje. Radionice za učenike 4.razreda matične škole (18 učenika) s temom ekološkog vrtlarenja održali su predstavnici Udruge Z.M.A.G. te su učenici upoznali sjemenje i  sorte povrća/cvijeća koje su zatim posadili u visoke gredice. Učenici su posadili češnjak, bob, raštiku, neven, domaće sorte salate, naučili što je banka sjemenja, upoznali se sa sjemenjem suncokreta, radili vježbe razgibavanja, označili posađene biljke, zalili ih, pripremili zemlju  i sl. Učenici 6.ab razreda (28 učenika)  u  dvije odvojene radionice upoznali su se sa zdravom prehranom i održivom potrošnjom. Smoothije od voća i povrća učenici 6.-ih razreda pripremit će 8.listopada 2020. godine. Program Obrazovanje za održivi razvoj financiran je kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje s Vladom RH, Općinom Velika Pisanica i Udrugom žena Velika Pisanica.

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Dobro došli u školsku knjižnicu!

Autor: Senada Piria, 14. 9. 2020. 09:45

Učenici prvog razreda matične škole posjetili su prostor školske knjižnice te se upoznali sa školskom knjižničarkom. Razgovarali su o pravilima lijepog ponašanja u knjižnici. Naučili su kako se posuđene knjige trebaju čuvati i vratiti na vrijeme kako bi ih i druga djeca ponovno mogla posuditi i čitati. Odgonetnuli su razliku između pojmova knjižnica i knjižara te kako u knjižnicama rade knjižničari, a u knjižarama prodavači. Doznali su i koliko knjiga čuva naša školska knjižnica, ali i kako su sve one uredno posložene prema abecednom redu i uzrastu korisnika. Prvi posjet najmlađih korisnika knjižnici završio je vrlo ugodno, a učenici prvoga razreda obećali su da će već sutra ponovno doći i posuditi svoju prvu slikovnicu.

[više]

Informacije vezane uz dovoz i odvoz učenika

Autor: Ivana Haić, 10. 9. 2020. 13:55

Poštovani učenici i roditelji,

obavještavamo vas o dolasku i odlasku učeničkih autobusa  koji su zaduženi za prijevoz učenika naše škole. 

DOVOZ UČENIKA PREDMETNE NASTAVE ( I DIJELA UČENIKA RAZREDNE NASTAVE)

7.05 SATI – DOLAZAK UČENIKA U OŠ VELIKA PISANICA  IZ RIBNJAČKE I LASOVCA (31 + 5 =36 UČENIKA), S OBIROM DA SU UČENICI BRAĆA I SESTRE DOZVOLJENO JE DA SJEDE JEDNI PORED DRUGIH I VEĆI JE BROJ UČENIKA OD 25

7.30 SATI – DOLAZAK UČENIKA U OŠ VELIKA PISANICA IZ BABINCA ( I RAZREDNA I PREDMETNA N.) – 19 UČENIKA, BEDENIKA (11 UČENIKA), UKUPNO 30 UČENIKA  

7. 35 SATI – DOLAZAK UČENIKA IZ GORNJEG KRAJA PISANICE ( I RAZREDNA I PREDMETNA NASTAVA) – OKO 20 UČENIKA

7.40 – 7.50 – DOLAZAK UČENIKA IZ VELIKE PISANICE U 2  AUTOBUSA, POSEBNO RAZREDNA, POSEBNO PREDMETNA NASTAVA

 

ODVOZ UČENIKA PREDMETNE NASTAVE

 

12.45 SATI – 1.AUTOBUS ( DONJI DIO VELIKE PISANICE - ZADRUGA, BENZINSKA, ĐURINAC)

12.45 SATI – 2.AUTOBUS (ČAĐAVAC, BAČKOVICA, BEDENIČKA, POLUM, NOVA PISANICA, GORNJA PISANICA)

13.00 SATI – 3.AUTOBUS (LASOVAC, RIBNJAČKA)

13.15 SATI – 4.AUTOBUS (BABINAC, BEDENIK)

 

ODVOZ UČENIKA RAZREDNE  NASTAVE

 

11.40 SATI – 1.AUTOBUS (DONJI DIO VELIKE PISANICE DO BENZINSKE PUMPE)

12.00 SATI – 2. AUTOBUS (BABINAC, BAČKOVICA, BEDENIČKA…)

[više]

Obavijest za prvi nastavni dan, 7.rujna 2020. godine

Autor: Ivana Haić, 4. 9. 2020. 09:27

Poštovani učenici i roditelji,

prvi nastavni dan , 7.rujna 2020. godine učenici će imati 2 sata razrednika, preuzet će besplatne udžbenike i dodatne materijale, raspored sati te se upoznati s pravilnicima rada škole i organizaciji nastave sukladno uputama MZO i HZJZ. Učenicima putnicima ćemo podijeliti maske (platnene) te se sa svim učenicima dogovoriti o daljnjem funkcioniranju nastave. Učenici putnici doći će u školu školskim autobusima, a nakon 9.20 sati svi učenici se vraćaju  kući.

Prijevoz za učenike putnike za datum 7.rujna 2020. godine  je sljedeći:

Predmetna nastava – dva (2) autobusa:

- prva tura       - dolazak u školu u 7.10    odlazak iz škole – 9.35 (Lasovac, Ribnjačka)

Predmetna nastava – dva (2) autobusa

- druga tura     - dolazak u školu u 7.25  odlazak iz škole 9.20 (Bedenik, Babinac, dio V. Pisanice

Razredna nastava, Međugeneracijski centar – jedan (1) autobus: 

- prva tura       - dolazak u školu u 7.35      odlazak iz škole – 9.20 (Babinac, V. Pisanica)

Razredna nastava, Međugeneracijski centar – jedan (1) autobus:

- druga tura     - dolazak u školu u 7.55         odlazak iz škole – 9.20 (V. Pisanica)

Molimo Vas za strpljenje i moguće probleme u prijevozu učenika do kojih će možda doći.

Roditelji prvašića MŠ  mogu dovesti dijete u školski vrt dana 9.rujna 2020. godine , a na PŠ do školske zgrade (molimo da to bude samo jedan roditelj). Ispred škole roditelji mogu pričekati dijete do 9.20 sati te ga potom preuzeti.

Želimo svim učenicima, učiteljima, djelatnicima, roditeljima miran početak ove školske godine te mnogo zdravlja, sreće i strpljenja.

[više]

Obavijest o nastavi u šk.g. 2020./21. po uputama HZJZ i MZO

Autor: Ivan Piria, 28. 8. 2020. 11:40

U OŠ Velika Pisanica nastava će se odvijati sukladno preporukama HZJZ. U matičnu zgradu nastavu će polaziti 108 učenika predmetne nastave (8 razrednih odjela) koji će biti raspoređeni u 8 učionica tako da će svaki razredni odjel biti u jednoj učionici te učenici neće mijenjati učionicu tijekom nastave. Za sve učenike naše škole nastavni sat traje 40 minuta.

Raspored učionica u matičnoj školi za predmetnu nastavu je sljedeći:

5.a – učionica hrvatskoga jezika (velika)

5.b – učionica geografije/povijesti

6.a – učionica fizike

6.b – učionica likovne kulture/matematike

7.a – učionica engleskog jezika

7.b - učionica kemije/biologije

8.a – učionica matematike

8.b – učionica vjeronauka/glazbena kultura

Raspored učionica za razrednu nastavu je sljedeći:

2.razred MŠ, 3.razred matične škole, 4.razred matične škole – učionice Međugeneracijskog centra (učenici će biti u istim učionicama kao i prošle školske godine)

1.razred – učionica hrvatskog jezika (mala) u matičnoj školi

Razredni odjeli u predmetnoj nastavi su od 11 do 15 učenika te veličine učionica (svaka učionica je oko 60 m2) udovoljava preporukama HZJZ te učenici u učionicama neće trebati nositi maske jer će imati distancu od 2 m i svako dijete će sjediti u svojoj klupi. Učenici predmetne nastave neće nositi maske u učionicama. Učitelji predmetne nastave neće nositi maske u učionicama.

Nastava informatike odvijat će se u učionici informatike uz dezinfekciju tastatura, opreme i sl. u blok satovima.

Učenici razredne nastave (99 učenika) polazit će nastavu u 3 područne škole sukladno uvjetima HZJZ (7 razreda) i u zgradi Međugeneracijskog centra (3 razreda) te matičnoj školi (1 razred). Učenici razredne nastave neće nositi maske u učionicama. Učitelji (razrednici) razredne nastave neće morati nositi maske u učionicama. Maske/vizire će nositi samo učitelji vjeronauka, njemačkog jezika(4.razred), engleskoga jezika u razrednoj nastavi.

Međutim, maske su nam potrebne tijekom prijevoza jer su gotovo svi učenici naše škole putnici. MASKE ĆE NABAVITI OSNIVAČ (Bjelovarsko bilogorska županija, i to 4 perive maske po učeniku putniku i djelatniku škole). Svi učenici putnici morat će u autobusima nositi maske.

Učenici će gablecovati u holu škole uz preporuke HZJZ (50 učenika u periodu 8.35 – 8.45 sati), 50 učenika u periodu 9.25 – 9.35 sati) sukladnu uputama i distanci od 2 metra. Učenici razredne nastave područnih škola i Međugeneracijskog centra gablecovat će u svojim učionicama sukladni uputama HZJZ. Školsko zvono nećemo koristiti već će učenici ići na odmor u različito vrijeme.

Nastavu ćemo održavati u predmetnoj nastavi u blok satovima tako da dnevno neće biti više od 3-4 učitelja u pojedinom razredu. U razrednoj nastavi učitelji engleskog jezika, vjeronauka i njemačkog jezika u 4.-im razredima koristit će maske/vizire.

Prilikom putovanja organiziranim prijevozom Čazmatransa učenici će imati maske u autobusima. U autobuse ne smije biti više od 25 učenika tako da će se prijevoz odvijati u dvije ture (dvije ture prijevoza za učenika predmetne nastave u školu te dvije ture prijevoza za odlazak iz škole.) Prijevoz za učenike u PŠ Lasovac zbog manjeg broje učenika putnika može se odvijati, kao i do sada, u jednom autobusu. Prijevoz učenika koji polaze razrednu nastavu u Međugeneracijskom centru odvijati će se u dvije ture (dvije ture dolaska i dvije ture odlaska iz škole).

Predmetna nastava – dva (2) autobusa:

- prva tura       - dolazak u školu u 7.10         odlazak iz škole – 13.00/2.bus 13.15

Predmetna nastava – dva (2) autobusa:

- druga tura     - dolazak u školu u 7.25         odlazak iz škole – 12.45

Razredna nastava, Međugeneracijski centar – jedan (1) autobus :

- prva tura       - dolazak u školu u 7.35         odlazak iz škole – 11.40

Razredna nastava, Međugeneracijski centar – jedan (1) autobus :

- druga tura     - dolazak u školu u 7.55         odlazak iz škole – 12.00

Dolaskom u školu, odložit će jakne u garderobu, presvući cipele, oprati ruke sapunom te otići u svoje razrede. Odmore će koristiti po potrebi tako da ne susreću druge učenike iz drugih razreda na hodniku.

Nastava će biti od 7.10 do 12.45 sati za učenike predmetne nastave, odnosno 8.00 – 11.40 sati za učenike RN.

Spremačice će iza 13.00 sati dezinficirati sve učionice i prostorije škole. Nastavu planiramo održavati u jednoj smjeni. Roditeljski sastanci održavat će se online ili uživo u poslijepodnevnim satima . Ukoliko roditelji dođu u školu na roditeljske sastanke morat će imati maske te će se prostorije nakon roditeljskih sastanaka dezinficirati.(Moguće je organiziranje roditeljskih sastanaka i na otvorenom, u školskom vrtu, ukoliko vremenske prilike dopuste). Prvašići mogu doći u pratnji samo jednog roditelja u zgradu škole, no bez previše zadržavanja u objektu.

O ORGANIZACIJI PRVOG NASTAVNOG DANA DAT ĆEMO OBAVIJEST USKORO. Uglavnom, 7.rujna 2020. u 8.00 sati učenici će imati dva sata razrednika, preuzeti udžbenike i dodatne materijale. Za učenike s područja općine Šandrovac pripremljene su obične bilježnice koje će također preuzeti.

 

Ivana Haić, ravnateljica

[više]

Odluka o udžbenicima i dodatnim materijalima za šk.g.2020./21. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Haić, 13. 7. 2020. 13:28

Sukladno članku 10. i članku 16. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu OŠ Velika Pisanica objavljuje na svojim mrežnim stranicama Odluke o odabiru udžbenika i dodatnih materijala (popisi udžbenika i dodatnih materijala ) po razredima za školsku godinu 2020./21. U sljedećoj školskoj godini koristit će se stari udžbenici iz pojedinih predmeta, te će se nabaviti novi udžbenici za pojedine razrede u kojima su se mijenjali kurikulumi (6. I 7.razredi). Svi dodatni materijali će se nabavljati novi, a troškove za nabavku dodatnih materijala snosit će općine ( Općina Nova Rača, Općina Šandrovac i Općina Velika Pisanica). Općine neće financirati jedino testove za dodatno vrednovanje znanja učenika koje će početkom godine naručiti učitelji o trošku roditelja. Udžbenici koji će se nabavljati bit će financirani iz državnog proračuna. Prvi dan nastave (7.rujna 2020.godine) svi udžbenici i dodatni materijali čekat će učenike na školskim klupama.

Popis i Odluka o udžbenicima nalazi se u ovom članku na linku ''više''.

[više]

Povrat udžbenika i podjela svjedodžbi

Autor: Ivana Haić, 17. 6. 2020. 13:07

Poštovani roditelji i učenici 5.-ih, 7.-ih i 8.-ih razreda te RN,

s obzirom da će se sljedeće školske godine koristiti udžbenici za sljedeće predmete:

1.   razred:

 • udžbenik engleskog jezika
 • udžbenik za katolički vjeronauk

2.   razred: udžbenik glazbene kulture s CD-ima (višemedijski nastavni materijali),

3.   razred: udžbenik glazbene kulture s CD-ima (višemedijski nastavni materijali),

4.   razred:

 • udžbenik hrvatskog jezika i čitanka s pravopisom i gramatikom,
 • udžbenik prirode i društva s višemedijskim nastavnim materijalima,
 • udžbenik glazbene kulture s CD-ima (višemedijski nastavni materijali),
 • udžbenik za katolički vjeronauk
 • udžbenik njemačkog jezika s višemedijskim nastavnim materijalima.

 

 1. razred: udžbenici  svih premeta za redovni i prilagođeni program,
 2. razred: udžbenici se ne vraćaju,
 3. razred: udžbenici iz biologije, geografije, fizike i kemije, te udžbenici iz biologije - prilagođeni program,
 4. razred: svi udžbenici za redovni program i prilagođeni program osim udžbenika iz biologije, kemije i fizike.

 

navedene udžbenike je potrebno vratiti u školu. Radne bilježnice se ne vraćaju jer su neuporabljive i ispisane pa se ne mogu koristiti.

Dogovoren je s Čazmatransom prijevoz učenika 5.,7. i 8.-ih razreda zbog povrata udžbenika 26.6.2020. godine (petak) u 9.00 sati. Predviđeno je da učenici u školi budu do 10.30 (ili 10.00 sati) ovisno o brzini vraćanja udžbenika članovima povjerenstva. Autobusi će učenike sve vrijeme čekati pred školom. Razrednici navedenih razreda  obavijestit će  učenike o navedenom terminu povrata udžbenika (potrebno je da učenici dođu na autobusne stanice 40-tak minuta ranije; znači oko 8.15 sati). Podjela svjedodžbi za sve razrede (uključujući i 8.ab razred) bit će u četvrtak, 9.srpnja 2020. godine u 9.00 sati. Bit će organiziran prijevoz autobusima  za preuzimanje svjedodžbi.

Učenici razredne nastave vratit će udžbenike  zadnji tjedan nastave svojim razrednicima. Učenici koji će ići na dopunski rad i popravne ispite udžbenike će vratiti nakon dopunskog rada i popravnih ispita. Tableti koje su učenici u 5.-im i 7.-im razredima zadužili, neće se donositi u školu, već će ih učenici koristiti sljedeću školsku godinu te su za njih odgovorni oni i njihovi roditelji.

Ako učenici izgube ili zbog nepažljivog postupanja onemoguće ponovno korištenje udžbenika predviđenih za višegodišnje korištenje, dužni su nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika. Sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju se u državnom proračunu. O financiranju dodatnih materijala (radne bilježnice, likovne mape, atlasi i kutije za tehničku kulturu) obavijestit ćemo Vas naknadno.

[više]

Raspored upisa u 1.razred osnovne škole

Autor: Ivana Haić, 8. 6. 2020. 11:09

RASPORED UPISA U PRVI RAZRED

ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

10.07.2020. godine

8.00 sati PŠ Ribnjačka – učiteljica Rada Božić i stručna suradnica Marica Šabić

9.00 sati PŠ Lasovac – učiteljica Danijela Vukman Pavlović i stručna suradnica Marica Šabić

10.00 sati PŠ Bedenik – učiteljica Danijela Dašek i stručna suradnica Marica Šabić

11.00 sati Velika Pisanica – učitelj Viktor Breškić i stručna suradnica Marica Šabić

 

Velika Pisanica, 8.06.2020. godine

[više]

Dan škole

Autor: Ivana Haić, 2. 6. 2020. 11:58

U OŠ Velika Pisanica u petak, 29.svibnja 2020. godine učenici razredne nastave obilježili su Dan škole  izložbom likovnih radova koje su sami naslikali. U postavljanju  panoa   sudjelovali su učitelji razredne nastave: Marija Dent, Leonardo Gradečak, Marijana Špajgl i Viktor Breškić. Svi učenici razredne nastave matične škole i područnih škola koji su taj dan došli na nastavu besplatno su gablecovali. S obzirom da zbog epidemiološke situacije nije moguće miješati grupe učenika, nije moguć dolazak roditelja i ostalih učitelja  u školu, nije moguće održavanje prigodnog kulturnog programa, na skroman način obilježili smo Dan naše škole. Nadamo se da će sljedeće godine zdravstvene situacija biti bolja i da će svi sudionici našeg školskog okružja – učenici, učitelji i roditelji biti na okupu.

[više]

Upisi u 1.razred srednje škole

Autor: Ivana Haić, 29. 5. 2020. 08:34

 

Obavještavamo Vas da je dana 27. svibnja 2020. godine u Narodnim novinama, broj 62/2020, objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., čiji je sastavni dio i struktura razrednih odjela i broja učenika I. razreda.

Odluka je dostupna na sljedećoj poveznici: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html

Ističemo da je ove godine propisana mogućnost dostave prijavnica za upis, upisnica u školu, kao i dokumenata o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, osobno ili elektroničkim putem. Obveza je školske ustanove na svim vidljivim i dostupnim mjestima obavijestiti učenike i roditelje/skrbnike o e-adresama na koje mogu slati dokumentaciju. (Informacije o mail adresama nalaze se na web stranicama srednjih škola). Isto tako, prilikom dostavljanja dokumentacije elektroničkim putem učenik ili roditelj/skrbnik može se izjasniti i o izbornim predmetima te odabiru stranog jezika, kao i o svim posebnostima koje su vama važne za organizaciju nastave u sljedećoj školskoj godini.Sva propisana dokumentacija može se uslikati ili skenirati te poslati elektroničkim putem.

Što se tiče dostavljanja originalne dokumentacije u osnovnu školu (prijavnice učenika koji su je poslali elektroničkim putem), dostavljanje originala nije potrebno.Originalnu dokumentaciju učenika koja se predaje u srednju školu (upisnice i dokumenti koji su uvjet za upis) učenik ili roditelj/skrbnik može donijeti do kraja rujna 2020.Preporučamo da razrednik u I. razredu srednje škole odmah na početku rujna organizira i dogovori način i rok za dostavu originala.Ako učenik ne dostavi originalnu dokumentaciju, srednja škola se radi daljnjeg postupanja može obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Upravi za odgoj i obrazovanje.

[više]

Upisi u 1.razred osnovne škole

Autor: Ivana Haić, 26. 5. 2020. 09:00

Poštovani roditelji budućih prvašića,

vezano uz upite o nastavku upisa djece u prvi razred osnovne škole obavještavamo Vas da se aktivnosti oko upisa djece u 1. razred osnovne škole provode na sljedeći način:

1. Provode se liječnički pregledi djece prema uputama HDŠSM i HZJZ, te ćete dobiti obavijest od liječnice školske medicine kada trebati dovesti dijete na liječnički pregled.

2. Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, odnosno učenika zbog upisa u prvi razred provode Stručna povjerenstva škola i ureda nadležnih za obrazovanje.

Testiranje će biti 8.06.2020. godine (ponedjeljak) za učenike matične škole (djeca iz Velike Pisanice i jedno dijete iz Babinca).

10. 06.2020. godine (srijeda) za učenike područnih škola (Bedenik, Lasovac i Ribnjačka).

Pozive za testiranje  s točnim vremenom testiranja dobit ćete poštom na kućnu adresu.

[više]

Novo radno vrijeme stručnih suradnika

Autor: Ivana Haić, 25. 5. 2020. 08:00

Poštovani učenici, roditelji i učitelji,

kako je od 25.svibnja 2020. godine počela nastava za učenike od 1. do 4. razreda, obavještavamo Vas o radnom vremenu naših stručnih suradnika.

 

Radno vrijeme stručnih suradnika:

Slavka Soptija – knjižničar (PON. – PET. 8.00 – 11.30)

Marica Šabić, socijalni pedagog (PON. 8.00 – 13.00, SRI- 8.00 – 13.00, svaki drugi petak 8.00 – 13.00)

Valerija Košutić, defektolog (PON. – PET. 8.00 - 13.00)

[više]

Plan organizacije rada razredne nastave matične i područnih škola od 25.5.2020.

Autor: Ivana Haić, 22. 5. 2020. 10:49

Početak nastave je u 8.00 sati u zgradi matične škole u četiri  učionice ( 1.razred – vjeronauk, 2.razred –geografija, 3.razred –hrvatski j.(velika učionica), 4.razred –matematika). Prijevoz za učenike je organiziran đačkim autobusom kao i prije pojave korona virusa i u istom terminu. Za učenike PŠ Lasovac nastava će početi u 8.15 sati zbog prijevoza učenika. Prijevoz će za učenike PŠ Lasovac biti organiziran đačkim autobusom, ali će biti 15 minuta poslije u odnosu na period kada nije bilo korona virusa.

U klupama učenici sjede poštujući preporuke HZJZ (udaljeni 1,5 m i svatko u svojoj klupi).

Gablec  je organiziran za sve učenike koji inače jedu u kuhinji, a meni kuhanih obroka za mjesec svibanj je na web stranici škole. Gablec će biti u 9.00 sati u holu škole za učenike 1. i 3. razreda i trajat će 15 minuta, te u 9.20 sati za učenike 2. i 4. razreda i trajat će također 15 minuta. Učenici iz područnih škola gablecovat će sukladno rasporedu dovoza hrane koji se nije mijenjao.

Zvono se neće koristiti, već će svaki razrednik voditi brigu da odmor učenika bude u drugo vrijeme da se skupine djece ne miješaju.

INA se ne održava.

TZK se održava na igralištu škole.

Prvi dan nastave učitelji su dužni dati upute učenicima kako se ponašati, prati ruke, držati razmak od  1,5 m sukladno Uputama HZJZ.

Nastava engleskog jezika se održava sukladno rasporedu kao i nastava vjeronauka i njemačkog jezika u 4. razredu. Njemački jezik će biti samo za učenike 4.razreda matične škole jer se učenici i područnih škola neće prevoziti školskim kombijem na nastavu njemačkog jezika zbog miješanja grupa djece. Oni će i dalje imati on-line nastavu njemačkog jezika.

Nastava se održava u prosjeku 4 školska sata dnevno.

Nastava dopunska i dodatna održavaju se po potrebi.

Roditelji ne ulaze u školu.

U toaletima škole održava se razmak i preporuča se pojedinačan ulazak učenika.

[više]

Obavijest za učenike, roditelje i učitelje razredne nastave

Autor: Ivana Haić, 21. 5. 2020. 09:02

Poštovani roditelji, učenici i učitelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi.

Upute su namijenjene za rad u ustanovama od 25. svibnja 2020.  i možete ih naći na poveznici  https://www.hzjz.hr/wp- content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf .

Preporuke roditeljima  vezane za uključenje učenika razredne nastave i rad u školama od 25.5.2020. godine su sljedeće:

Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje uputa HZJZ smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključenje sve djece u škole. Roditelj/skrbnik se treba upoznati s Uputama HZJZ-a u cjelini.

Roditelji/skrbnici ne moraju dovoditi djecu u škole, a ako ih dovode, ne ulaze u školsku zgradu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike.

Sukladno odluci roditelja, učenici u školu dolaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja. Za učenike škole koji su putnici će Osnivač (Bjelovarsko-bilogorska županija) osigurati prijevoz.

Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.

Roditelji/skrbnici su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije polaska u školu, te u slučaju povišene tjelesne temperature dijete ne smije  ići u školu (treba javiti ravnatelju i liječniku zbog testiranja djeteta).  Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne ulaze u ustanovu.

Škola ne uzima izjave od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu. Roditeljima će se omogućiti naknadno uključivanje djeteta u školu.

Učenici će u školi imati kuhani  gablec u različito vrijeme kao i odmore.

Škola će osigurati sve potrebno za sigurnost učenika i učitelja (sapun, papir, dezinficijens i ostalo).

[više]

Obavijest MZO o upisima u 1. razred osnovne škole

Autor: Ivana Haić, 14. 5. 2020. 10:11

Poštovane, poštovani,

vezano uz upite o nastavku upisa djece u prvi razred osnovne škole obavještavamo vas da se aktivnosti oko upisa djece u 1. razred osnovne škole od 11. svibnja 2020. provode liječnički pregledi djece prema uputama HDŠSM i HZJZ, o čemu su obaviješteni svi osnivači i sve osnovne škole.Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, odnosno učenika zbog upisa u prvi razred, koji provode Stručna povjerenstva škola i ureda nadležnih za obrazovanje, za sada se još neće provoditi.

Upute za način i vrijeme njihova provođenja škole i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje te Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba dobit će kada o tome budu donesene potrebne odluke.

Ministarstvo je pokrenulo žurne izmjene Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava gdje je postupak upisa u prvi razred osnovne škole reguliran, a u kontekstu izvanredne situacije pandemije koronavirusa.

 

S poštovanjem,

Uprava za odgoj i obrazovanje

[više]

Radno vrijeme stručnih suradnika

Autor: Ivana Haić, 11. 5. 2020. 12:15

Poštovani učenici, roditelji i učitelji,

kako je od 11.svibnja 2020. godine počela nastava u PŠ Babinac, obavještavamo Vas o radnom vremenu naših stručnih suradnika.

 

Radno vrijeme stručnih suradnika:

Slavka Soptija – knjižničar (UTO. 8.00 – 10.30, PET. 8.00 – 10.30)

Marica Šabić, socijalni pedagog (PON. 8.00 – 13.00)

Valerija Košutić, defektolog (SRI. 8.00 -13.00, ČET. 8.00-13.00)

[više]

Obavijest za učenike i roditelje PŠ Babinac

Autor: Ivana Haić, 5. 5. 2020. 11:39

Poštovani učenici i roditelji ,

 

od 11.svibnja 2020. godine u PŠ Babinac održavat će se nastava za učenike navedene škole (3 učenika 1.-4.razred). Učenicima će nastava započeti u 8.00 sati ujutro te će svaki dan od ponedjeljka do petka imati 4 školska sata. Dakle, nastava će trajati do 11.25 sati. Za učenike je osiguran kuhani gablec koji će se dostaviti u PŠ Babinac oko 9.00 sati i ostaviti učenicima u predvorju škole. Na ulazu u školu bit će sredstvo za dezinfekciju ruku, a svakodnevno će se provoditi čišćenje  i prozračivanje škole. Spremačica će obavljati čišćenje škole nakon što učenici napuste zgradu (poslije 12.00 sati)  i neće dolaziti ujutro sukladno uputama Stožera civilne zašite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo jer se ne smije susresti s učenicima i učiteljicom. S učenicima će boraviti isključivo njihova razrednica, a skupina se ne smije miješati s drugim učenicima  i odraslim osobama. Ukoliko po učenike netko dolazi u školu, molimo da ne ulazi u školski prostor. Molimo sve da se pridržavaju navedenih uputa.

Ivana Haić, ravnateljica

[više]

Komunikacija sa strankama škole

Autor: Ivana Haić, 15. 4. 2020. 13:15

Poštovani,

obavještavamo Vas da OŠ Velika Pisanica u mjesecu travnju  radi od ponedjeljka do petka (8.00 – 14.00).

U matičnoj školi su administrativno - tehničko osoblje i ravnateljica škole. Svim navedenima je izdana e-Propusnica ovisno o mjestu prebivališta s kojeg putuju na radno mjesto.

Kontakt broj: 043/883-110

Fax: 043/883-915

E-mail: ured@os-velika-pisanica.skole.hr

[više]

Komunikacija sa strankama OŠ Velika Pisanica

Autor: Ivana Haić, 23. 3. 2020. 13:45

Poštovani,

sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta Nacionalnog stožera civilne zaštite i  Odluci ravnateljice o radu na daljinu obavještavamo Vas da je OŠ Velika Pisanica do daljnjeg zatvorena te da učitelji i administrativno osoblje rade na daljinu.


Molimo da sve daljnje kontakte obavljate na jedan od sljedećih načina navedenih u nastavku.

 

KOMUNIKACIJA STRANAKA SA ŠKOLOM

- putem e-maila: ured@os-velika-pisanica.skole.hr
- mobitelom:
ravnateljica 091 5635989
tajnica 095 5301161
računovođa 098 1399219

 

Ivana Haić, ravnateljica

[više]

Obavijest o odgodi upisa u 1.razred

Autor: Ivana Haić, 19. 3. 2020. 11:05

Postupak za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u prvi razred odgađa se do daljnjega.

O naknadnim terminima bit ćete pravovremeno obavješteni.

 

Marica Šabić, pedagoginja

[više]

Važna obavijest za učenike predmetne nastave

Autor: Ivana Haić, 18. 3. 2020. 10:59

 

Poštovani učenici predmetne nastave,

 

slijedi nekoliko važnih informacija u svezi online nastave:

 

1.Učitelji će  utvrditi rokove za rješavanje predmetnih zadataka pa molimo da ih se pridržavate.

2.Javite se svaki dan svom razredniku na kanal SAT RAZREDNIKA zbog aktivnosti i opravdavanja izostanaka.

3.Molimo vas da potvrdite lajkom da ste primili zadatak na kanalu za predmet.

4.Obavezni ste rješavati zadatke jer će učitelji opisno pratiti vaš napredak u e-Dnevniku.

5.Ukoliko zbog nemogućnosti rada u Teamsima niste mogli poslati riješene zadatke, pošaljite ih učiteljima na njihov gmail (podaci o učiteljskim gmail adresama bit će na Teamsu u chatu).

6.Sretno.

 

Razredna vijeća predmetne nastave

[više]

Obavijest za učenike predmetne nastave

Autor: Ivana Haić, 16. 3. 2020. 08:40

Poštovani učenici i roditelji,

obavještavamo Vas da će se u OŠ Velika Pisanica za učenike predmetne nastave nastava odvijati po redovnom rasporedu učenika. Učenici će dobivati zadatke  na Teamse i na osobne mail adrese učenika (skole.hr). U ponedjeljak, 16.ožujka 2020. godine učenici će do kraja dana dobiti tjedne zadatke po predmetima. Učenici koji pohađaju nastavu po redovnom programu uz prilagodbu sadržaja unutar zadataka imat će naznačenu uputu. Učenici će zadatke koje trebaju riješiti dostaviti učiteljima putem Teamsa, ukoliko Teamsi na funkcioniraju, onda će ih dostavljati učiteljima na njihov mail.

Učenici će od učitelja redovito dobivati povratne informacije o uspješnosti rješavanja svojih zadataka putem Teamsa ili maila.

Ukoliko učenici postave učiteljima pitanje na chatu, učitelji će odgovoriti u što kraćem roku. Ako  učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, svoj izostanak treba opravdati razredniku.

Sve upute za tablete koji su dobili učenici 5.- ih i 7.-ih razreda molimo da šaljete učitelju Leonardu Gradečaku na mail: leonardo.gradecak@skole.hr s kratkim opisom problema.

Učenici koji nemaju pristup internetu 6. –ih i 8.-ih razreda neka se jave učitelju Leonardu na mail pa ćemo dogovoriti posudbu tableta.

 

Ivana Haić, ravnateljica

[više]

Nastava na daljinu od 16.3.2020. u našoj školi

Autor: Ivana Haić, 13. 3. 2020. 14:45

Poštovani  učenici i roditelji,

od 16.3.2020. godine neće biti nastave u našoj školi (kao i u svim školama RH) te će krenuti izvođenje nastave na daljinu. MZO će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu organizirati nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima po sljedećim terminima od ponedjeljka 16.3.2020.:

1.razred: 8.00  - 10.00 sati

2.razred:  10.00 – 12.30 sati

3.razred: 13.00 – 16.00 sati

4.razred: 16.00 – 19.00 sati

Učitelji razredne nastave naše škole dodatno će komunicirati putem Vibera i ostalih aplikacija s roditeljima učenika.

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimke predavanja, kao i dodatne radne materijale. Učitelji OŠ Velika Pisanica pripremit će i vlastite sadržaje i organizirati suradnju u virtualnim učionicama naše škole. (link ONLINE NASTAVA na našoj web stranici).

Sportska televizija emitirat će nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju  8.00  -  14.00 sati.

Hvala na razumijevanju.

 

Ivana Haić, ravnateljica

[više]

Odgoda Županijskog natjecanja iz fizike u OŠ Velika Pisanica

Autor: Ivana Haić, 13. 3. 2020. 13:24

Prema uputi Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije i  obavijesti osnivača te sukladno mjerama Stožera civilne zaštite RH i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, sva natjecanja i smotre na svim razinama odgađaju se do daljnjega.

Slijedom navedenog odgađa se Županijsko natjecanje iz fizike koja se trebalo održati u ponedjeljak, 16.3.2020. godine u OŠ Velika Pisanica.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Ivana Haić, predsjednica povjerenstva

[više]

Školsko natjecanje iz "Sigurno u prometu" 2020.

Autor: Viktor Breškić, 8. 3. 2020. 20:01

      U našoj školi održano je školsko natjecanje iz poznavanja prometnih pravila i propisa, te spretnosti vožnje biciklom, „Sigurno u prometu“. Na natjecanju je sudjelovalo 10 učenika 4. i 5. razreda koje je pripremao učitelj Viktor Breškić.

     Praktični dio natjecanja vožnje spretnosti održan je 29.2.2020. godine. Pisani dio natjecanja proveden je putem aplikacije HAK-a za on line testiranje 5.3.2020. god. Najbolje rezultate na testu i poligonu postigli su učenici Karla Dinković, Mario Kolarić, Helena Jozukić i Adrian Hadžija koji će nastupati  na županijskom natjecanju. Prve zamjene su Veronika Kočiš I Aleksandar Zjačić.

Napisao: Viktor Breškić 

[više]

Obilježavanje Dana broja Π

Autor: Vlatka Franić Husić, 6. 3. 2020. 17:18

 

Dana 06. ožujka obilježili smo Dan broja π prigodnim natjecanjem u pamćenju decimala toga broja. Natjecanje su organizirale učiteljice matematike Vlatka Franić Husić i Adrijana Kovač uz tehničku pomoć učitelja informatike Ivana Pirie te članice komisije učiteljice Marinu Malešević i Senadu Piria. U natjecanju je sudjelovalo 5 učenika  sedmog i osmog razreda. Učenici su za svoj trud i sudjelovanje primili zahvalnice, a troje najuspješnijih učenika nagrađeni su poklon paketima. Najbolji rezultat je ostvarila  učenica Nataša Đurđević koja je naučila 425 decimala i tako osvojila prvo mjesto. Sa zapamćenih 235 decimala drugo mjesto je osvojila Katarina Car, a treće Karlo Ječminek sa 124 decimale. 

 

REZULTATI NATJECANJA OD 06.03.2020. (obilježavanje dana broja π)

IME I PREZIME

RAZRED

BROJ NAUČENIH DECIMALA

1. Nataša Đurđević

7.a

425

2. Katarina Car

7.b

235

3. Karlo Ječminek

7.b

124

4. Luka Stojčević

7.a

30

5. Tomislav Rubinić

8.a

17

Adrijana Kovač

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Autor: Vlatka Franić Husić, 6. 3. 2020. 16:48

Županijsko natjecanje iz matematike održano je 4.ožujka 2020. u Češkoj osnovnoj školi Josipa  Ružičke u Končanici. Na natjecanju su sudjelovali najbolji učenici naše županije od 4. do 8. razreda. 

Našu školu predstavio je Leonard Bolšec, učenik 5. razreda kojeg je pripremala mentorica Vlatka Franić Husić. 

Leonard je na natjecanju osvojio peto mjesto.

Vlatka Franić Husić

[više]

Radionica recikliranja plastičnih vrećica, papira i odjeće

Autor: Ivana Haić, 3. 3. 2020. 12:42

U utorak, 3.ožujka  2020. godine predstavnici Udruge Z.M.A.G. održali su za učenike razredne nastave matične škole predavanje i radionicu  na temu  Recikliranje plastičnih vrećica, papira i odjeće. Ukupno je sudjelovalo 49 učenika, 5 učitelja, ravnateljica i predstavnici Udruge žena Velika Pisanica. Učenici su naučili mnogo o štetnosti plastike, o tome da je bolje upotrijebiti predmete od drveta, a ne od plastike, o recikliranju i sl. U drugom dijelu radionice napravili su torbe od starih majica kao i ogrlice od starih majica. Sljedeće predavanje i radionica za učenike 5. i 6.-ih razreda na temu Zdrave hrane i održive potrošnje bit će 17.3.2020. od 10.00 do 12.00 sati te na temu  Kozmetike iz vlastite kuhinje  također 17.ožujka 2020. godine od 10.00 do 12.00 sati. Radionica izrade kozmetike namijenjena je učenicima viših razreda predmetne nastave. I jednu i drugu radionicu održat će predstavnici Udruge Z.M.A.G.

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Obrazovanje za održivi razvoj OŠ Velika Pisanica na Hrvatskom radiju u emisiji Umijeće odrastanja

Autor: Ivana Haić, 2. 3. 2020. 13:29

Obrazovanje za održivi razvoj OŠ velika Pisanica na Hrvatskom radiju u emisiji Umijeće odrastanja

U četvrtak, 20.veljače 2020. godine urednica radijske emisije  Umijeće odrastanja Hrvatskog radija Majda Makovec  Joksimović posjetila je našu školu i snimila prilog na temu Održivi razvoj i obrazovanje za održivi razvoj. U snimanju emisije sudjelovali su učenici Josip Dinjar, Anita Prenkaj, Lea Lebinac, Ema Bereš - 8.r., Nataša Đurđević – 7.r., Matko Smoljan, Marina Despetović, Karla Dinković – 4.r., učiteljica Andrea Gašparec Dražić i ravnateljica Ivana Haić. Emisija je emitirana na Hrvatskom radiju 2.ožujka 2020. godine u 11:12 sati. Snimku emisije možete poslušati u slušaonici Hrvatskog radija na linku https://radio.hrt.hr/aod/os-velika-pisanica/334564/.

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Školsko natjecanje iz engleskog jezika

Autor: Silvia Hlušička, 25. 2. 2020. 20:00

U četvrtak 23. siječnja 2020. godine u OŠ Velika Pisanica održano je školsko natjecanje iz predmeta engleski jezik. Natjecali su se učenici osmih razreda. Sudjelovalo je troje učenika: Lea Đurišević, Marko Antonio Hadžija i Danijela Šikač.

[više]

Školsko natjecanje iz geografije

Autor: Ivana Haić, 24. 2. 2020. 08:14

U  srijedu, 12. veljače 2020. godine u našoj školi održano je školsko natjecanje iz geografije na kojem je sudjelovalo devetero učenika. Najbolje rezultate postigli su učenici Lana Kočiš, 6.razred i  Leon Bolšec, 5.razred. Učenike su za natjecanje pripremale mentorice Maja Car i Ivana Mihalinec Biškup.  Povjerenstvo je radilo u sastavu Maja Car, Marina Malešević,Valerija Košutić. Županijsko natjecanje iz geografije održat će se 18. ožujka 2020. godine u ČOŠ Jana Amosa Komenskog Daruvar, a na navedeno natjecanje pozvana je učenica Lana Kočiš i mentorica Maja Car.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Natjecanje iz Hrvatskog jezika

Autor: Nataša Saraja, 16. 2. 2020. 21:36

U utorak 11. veljače u našoj je školi održano školsko natjecanje iz Hrvatskog jezika. Natjecali su se učenici sedmih razreda koji pohađaju dodatnu nastavu. Sudjelovalo je troje učenika; Jelena Bota, Andreas Grce i Valentina Cocut.

Najbolji uspjeh ostvarila je učenica Valentina Cocut koja je imala 50/80 bodova te su njeni rezultati poslani županijskom povjerenstvu. Plasman na županijsku razinu ovisi o uspjehu ostalih sudionika.

U povjerenstvu za provedbu natjecanja bile su učiteljice Hrvatskog jezika, Senada Piria, Slavka Soptija i Nataša Saraja.

Članak napisala: Nataša Saraja

 

[više]

Međuopćinska smotra LiDraNo 2020.

Autor: Ivan Piria, 14. 2. 2020. 19:32

Na Međuopćinskoj smotri LiDraNo održanoj 12. veljače 2020. godine  u Osnovnoj školi Ivana Viteza Trnskog u Novoj Rači učenici naše škole predstavili su se u dvije kategorije.

Učenici Leonard Bolšec, Lana Kočiš i Katarina Car sudjelovali su u kategoriji literarnog izraza, a mentorice su učiteljice Slavka Soptija, Nataša Saraja i Senada Piria. Katarina se predstavila i u kategoriji pojedinačnog scenskog izraza izvodeći ulomak iz romana Gumi gumi autora Zorana Pongrašića pod mentorstvom učiteljice Senade Piria. Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima na sudjelovanju i zanimljivom dramskom i literarnom  izričaju.

Članak napisala: Senada Piria

 

[više]

Županijska završnica u košarci za djevojčice

Autor: Biljana Novković, 13. 2. 2020. 11:47

Natjecanje za djevojčice  održano je u školsko-sportskoj dvorani osnovne škole  u Velikom Trojstvu 12. veljače 2020. godine. Sudjelovali su slijedeći školski sportski klubovi:  „Prva“ I OŠ Bjelovar, „Bilogorski vijenac“ OŠ Veliko Trojstvo i  „Bilogorac“ Velika Pisanica. Za ekipu naše škole nastupile su: Ines Lalić, Jelena Bota, Iva Halar, Valentina Cocut, Lorena Lebinac,  Lucija Stojčević, Lea Lebinac, Helena Jozukić.  Učenice su na županijskoj završnici osvojile treće mjesto.

 

Konačni poredak djevojčice:

1.  "Prva“ I OŠ Bjelovar

2. „Bilogorski vijenac“ OŠ Veliko Trojstvo 

3. „Bilogorac“ OŠ Velika Pisanica

Članak napisala: Biljana Novković

[više]

Školsko natjecanje iz povijesti

Autor: Ivana Haić, 7. 2. 2020. 08:58

U srijedu, 5. veljače 2020. godine u našoj školi održano je školsko natjecanje iz povijesti na kojem je sudjelovala učenica Katarina Car, 7.b razred i ostvarila izvrstan rezultat. Katarina je od moguća 53 boda ostvarila 44 boda. Učenicu je za natjecanje pripremala mentorica Maja Car, a povjerenstvo je radilo u sastavu Maja Car,  Kata Vidaković, Antonio Šolaja. Županijsko natjecanje iz povijesti održat će se 17. ožujka 2020. godine u OŠ Slavka Kolara, Hercegovac.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Održana Mala škola održivog razvoja s Udrugom ODRAZ

Autor: Ivana Haić, 31. 1. 2020. 13:07

U četvrtak i petak, 30. i 31. siječnja 2020. godine učenici OŠ Velika Pisanica sudjelovali su u edukaciji Udruge ODRAZ pod nazivom Mala škola održivog razvoja. U edukacije su bili uključeni učenici razredne nastave matične škole (49 učenika) i njihovi učitelji te učenici 7. i  8.-ih razreda i sa svojim učiteljima (52 učenika).  Predavanja su bila radioničkog tipa te su nakon predavanja učenici sudjelovali u grupnom radu izrađujući crteže koji pokazuju zdrav život i održiv razvoj. Učenici predmetne nastave imali su zadatak nakon predavanja i upoznavanja činjenica o štetnosti plastike, potrebi za zdravim življenjem i sl., proučiti u grupnom radu edukativni strip Naš planet sa 17 ciljeva održivog razvoja te izabrati i na umnim mapama pokazi 3 najvažnija cilja za svoje mjesto i državu. Potom su radove javno objasnili i prezentirali. Radovi svih učenika izloženi su u holu škole. Navedene radionice bit će organizirane i sljedeće školske godine za učenike koji nisu u njima sudjelovali (područne škole, 5. i 6. razred).

Podsjećamo vas na ciljeve održivog razvoja:

 

Sljedeća u nizu radionica je 3.ožujka 2020.(utorak) s temom Recikliranje plastičnih vrećica, papira i odjeće Udruge Z.M.A.G. za učenike razredne nastave matične škole.

Više na: https://odrzivi-razvoj.velika-pisanica.hr/vijesti/info/mala-skola-odrzivog-razvoja

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

REZULTATI - Dabar je više od natjecanja, Dabar je izazov!

Autor: Ivan Piria, 30. 1. 2020. 09:00

Hrvatska se uključila u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Dabar se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prvo natjecanje Dabar u Hrvatskoj održano je u studenom 2016. s 5624 sudionika. Već sljedeće godine interes za sudjelovanjem u natjecanju je pokazalo više od 430 škola a sudjelovalo je 15247  učenika u svih 5 kategorija.

U našoj školi održali smo natjecanje u srijedu 13. 11. 2019. s početkom u 10:30.  Za organizaciju i provedbu se volonterski pobrinuo učitelj informatike Ivan Piria uz pomoć učiteljice matematike Vlatku Franić Husić. Sudjelovali su učenici iz petih i šestih razreda.

5. a – Daniel Šikač i Adrijan Hadžija

5. b – Leonard Bolšec, Ana Ćetković i Mihailo Bota

6.a – Lana Kočiš i Lorena Lebinac

6. b – Leon Pavlović, Lamia Žeđa i Mario Budrovčan

 

KILO DABAR 2019./2020.
RANG IME PREZIME BODOVI ŠKOLA POREDAK SVIH UČENIKA
26 LAMIA ŽEĐA        6,00    Osnovna škola Velika Pisanica     1878
29 Adrian Hadžija        5,33    Osnovna škola Velika Pisanica     2106
31 MARIO BUDROVČAN        5,00    Osnovna škola Velika Pisanica     2706
31 LORENA LEBINAC        5,00    Osnovna škola Velika Pisanica     2959
33 Leon Pavlović        4,50    Osnovna škola Velika Pisanica     3413
35 Leonard Bolšec        4,17    Osnovna škola Velika Pisanica     3783
35 Danijel Šikač        4,17    Osnovna škola Velika Pisanica     4179
36 LANA KOČIŠ        4,00    Osnovna škola Velika Pisanica     4565
51 Ana Ćetković        1,00    Osnovna škola Velika Pisanica     8920

 

Članak napisala: Vlatka Franić Husić

[više]

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Autor: Vlatka Franić Husić, 29. 1. 2020. 16:48

U ponedjeljak, 27.1.2020. godine, održano je školsko natjecanje iz matematike.

Na natjecanju su sudjelovali učenici petih i šestih razreda. Učenike petih razreda pripremala je učiteljica Vlatka Franić Husić. Sudjelovali su učenici: Leonard Bolšec, Ana Ćetković, Adrian Hadžija, Daniel Šikač, Toni Zvonar i Mihailo Bota.

Od učenika šestih razreda na natjecanju su sudjelovali Leon Pavlović, Lorena Lebinac i Kristijan Prenkaj. Njih je pripremala učiteljica Adriana Kovač. 

Najbolji rezultat je ostvario Leonard Bolšec čiji je test poslan u Češku osnovnu školu Josipa Ružičke Končanica gdje se održava županijsko natjecanje iz matematike.

 

[više]

Obrazovanje za održivi razvoj - najava radionica

Autor: Ivana Haić, 22. 1. 2020. 11:23

U četvrtak, 30. siječnja 2020. godine s početkom u 10.00 sati održat će se predavanje i radionica za učenike razredne nastave matične škole (48 učenika) i njihove razrednike pod nazivom Mala škola održivog razvoja. Predavanje (radionica)  će biti u učionici geografije,  trajat će 120 minuta, a predavači nam dolaze iz udruge ODRAZ. Sljedećeg dana u petak, 31.siječnja 20202. godine Udruga ODRAZ  održat će radionicu i predavanje za učenike i učitelje 7.-ih i 8.-ih razreda u holu škole pod istim nazivom Mala škola održivog razvoja, a li će ovaj put radionica biti prilagođena učenicima viših razreda. Tema radionica je održivi razvoj na lokalnoj razini, promjene koje se mogu postići malim akcijama, život u skladu s lokalnim prilikama.

Programi izobrazbe za održivi lokalni razvoj dio su projekta Obrazovanje za održivi razvoj koji naša škola provodi u suradnji s Udrugom žena Velika Pisanica i Općinom Velika Pisanica. Projekt je financirala Vlada Republike Hrvatske (ured za udruge) u Švicarsko - hrvatskom programu suradnje temeljem poziva Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije. Projekt je vrijedan 513.790,51 kn te će se provoditi u trajanju od 2 godine. U projektu je planirano 20-tak radionica s raznim udrugama (Z.M.A.G, ODRAZ, BIOM i sl.), uređenje (adaptacija) prostorija Međugeneracijskog centra, nabava informatičke opreme, nabava opreme za mjerenje, nabava namještaja, bilja i sadnica, staklenika, visokih gredica, kazališne predstave, suradnja sa školama iz RH, Info dani  i sl.

Radionice koje planiramo održati u suradnji s Udrugama su:

 • Mala škola održivog razvoja (dvodnevna radionica 2 puta tijekom projekta ), 30. i 31. siječnja 2020. RN MŠ, 7.i 8.razredi
 • Ekološko vrtlarenje  (jednodnevna radionica, 2 puta tijekom projekta), svibanj 2020.
 • Zdrava hrana i održiva potrošnja (jednodnevna radionica, 2 puta tijekom projekta), 17.ožujka 2020.godine za učenike i učitelje 5. i 6.-ih razreda
 • Recikliranje plastičnih vrećica, papira i odjeće (jednodnevna radionica, 2 puta tijekom projekta), 3. ožujka  2020. godine za učenike i učitelje 1.-4.r. MŠ
 • Filcanje vune (jednodnevna radionica, 2 puta tijekom projekta), lipanj 2020.
 • Kozmetika iz vlastite kuhinje  (jednodnevna radionica, 2 puta tijekom projekta), 17. ožujka 2020.godine za učenike i učitelje  7. i 8.-ih razreda
 • Radionica izrade kućica za ptice (dvodnevna radionica, 2 puta tijekom projekta), travanj 2020.
 • Radionica izrade hotela za kukce (dvodnevna radionica, 2 puta tijekom projekta), travanj 2020.
 • Radionica izrade hranilica za ptice (dvodnevna radionica, 2 puta tijekom projekta), travanj 2020.
 • Od ideje do održivog projekta (petodnevna radionica, 2 puta tijekom projekta), lipanj 2020.
 • Studijsko putovanje – terenski posjet održivom imanju Vukomerić (1 posjet tijekom provedbe projekta)  

Više o projektu: https://odrzivi-razvoj.velika-pisanica.hr/projekt/

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Učenici 8.-ih razreda posjetili Vukovar

Autor: Ivana Haić, 20. 1. 2020. 08:01

Učenici osmih razreda OŠ Velika Pisanica su 9. i 10. siječnja 2020. godine sudjelovali u projektu posjeta osnovnih škola Vukovaru. U Vukovar smo krenuli autobusom ispred škole u 6.00 sati. Nakon dolaska u Vukovar prvo su sudjelovali na predavanjima o Domovinskom ratu i Bitki za Vukovar. U poslijepodnevnim satima učenici su imali organizirani obilazak Gradskog muzeja Vukovar smještenog u dvorcu Eltz, a nakon toga i posjet Muzeju vučedolske kulture. Slijedio je obilazak grada,  te na kraju disko.

Drugog dana učenici su obilazili memorijalne lokacije vezane uz bitku za Vukovar: Muzej u vukovarskoj bolnici, mjesto masovne grobnice uz gradsko groblje u Vukovaru, Ovčaru- hangar u kojem su mučeni branitelji i civili iz vukovarske bolnice i mjesto stratišta i masovne grobnice na Ovčari. Slijedio je posjet  franjevačkoj crkvi i samostanu Sv. Filipa i Jakova, zatim obilazak Borova naselja, Doma branitelja na Trpinjskoj cesti i Kukuruznog puta kojim su se izvlačili branitelji i civili i kojim se opskrbljivao već u potpunosti opkoljen i od ostatka Hrvatske odvojen Vukovar.

U poslijepodnevnim satima učenici su sudjelovali na Školi mira te zajedno s učenicima iz ostalih škola koje su istovremeno bile na terenskoj nastavi u Vukovaru- OŠ Bedekovčina, OŠ Gornja Stubica, OŠ Donja Stubica, III. OŠ Bjelovar i ČOŠ Končanica- sudjelovali na kvizu o Bitki za Vukovar. Boje naše škole su branile Ema Bereš i Danijela Šikač i osvojile treće mjesto! U Veliku Pisanicu smo se vratili u 19.00 sati. Svi smo se složili da se žrtve Vukovara ne smiju zaboraviti, te da se tako nešto ne smije ponoviti!

Članak napisala: Maja Car

 

[više]

Zimski odmor učenika

Autor: Ivana Haić, 20. 12. 2019. 09:30

Zimski odmor učenika započet će 24. prosinca 2019. godine i trajati do 3. siječnja 2020. godine s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine.

Želimo svim učenicima, roditeljima i djelatnicima OŠ Velika Pisanica čestit i blagoslovljen Božić te sretnu 2020.godinu. 

Zanimljivosti o božićnom drvcu:

Premda je kićenje božićnog drvca star običaj, u hrvatskim krajevima on nije bio raširen sve do sredine 19. stoljeća, uglavnom utjecajem njemačke tradicije te prostorno-političkih dodira. Bez obzira na to što kićenje drvca nije bilo rašireno, domovi su se prije svejedno na Badnjak kitili cvijećem i plodovima, a posebno zelenilom, a to su najčešće činila djeca. Isprva su se kitila bjelogorična stabla, a poslije zimzelena, i to voćem, najčešće jabukama, ali i šljivamakruškama te raznim slasticama i ukrasima izrađenim od papira, najčešće lanci te razne niti. Čest su i lijep ukras bili pozlaćeni orasi i lješnjaci kojima se kitilo drvce, a najčešće su se postavljale svijeće, simboli nade i božanstva. Poslije su se postavljali i komadići vate, voska ili papira koji su simbolizirali snijeg na drvcu i tako su ga ukrašavali. Imućniji su imali posebne figurice i ukrase.

Ispod drvca redovno su se stavljale jaslice, izrađene najčešće od drva. Isprva su bile samo u crkvama i kod imućnijih ljudi, a često je postojalo "nadmetanje" tko će napraviti ljepše jaslice. Najstarije se hrvatske jaslice nalaze na otočiću Košljunu te potječu iz 17. stoljeća. Jaslice su često nosili pjevajući koledari.

Izvor: https://hr.wikipedia.org/wiki/Bo%C5%BEi%C4%87

 

[više]

Nadoknada nastavnih dana

Autor: Ivana Haić, 20. 12. 2019. 08:58

U OŠ Velika Pisanica tijekom štrajka nije odrađeno 16 nastavnih dana za predmetnu nastavu, a za razrednu nešto manje  dana jer  su 2 razredna odjela razredne nastave  djelomično odradili nastavne dane.

Obavještavamo Vas da će OŠ Velika Pisanica nadoknaditi 16 nastavnih dana na sljedeći način:

1.Dana 23. prosinca 2019. godine imati nastavni dan; 1 nastavni dan

2.Odstupiti od utvrđenih rokova za odmor učenika  tijekom veljače (24.veljače  - 28. veljače 2020.) – 5 nastavnih dana) i  tijekom travnja (9. travnja 2020. – 1 nastavni dan); ukupno 6 nastavnih dana

3. Produljiti nastavnu godinu do 26. lipnja 2020. godine; ukupno 6 nastavnih dana

4. Odustati od spajanja 2 nastavna dana planirana Godišnjim planom i programom rada OŠ Velika Pisanica (7.siječnja 2020. i 8. travnja 2020.); ukupno  2 nastavna dana

5. Odraditi subotu 18. travnja 2020. kao radni i nastavni dan; 1 nastavni dan

6. O navedenom obavijestiti Učiteljsko vijeće i Vijeće roditelja te Školski odbor

NAPOMENA: Razredna nastava matične škole neće imati nastavu u subotu 18. travnja 2020. godine.

1. i 3. razredu matične škole nastava će završiti 17. lipnja 2020. godine.

 

[više]

Zaštita djece na Internetu

Autor: Ivana Haić, 18. 12. 2019. 09:06

Djeca, kao najranjiviji korisnici Interneta, mogu biti izložena neprimjerenim sadržajima ili ponašanjima na Internetu i zbog toga im je potrebna potpora odraslih, odnosno roditelja, neovisno o tome što djeca o temi sigurnosti i ponašanja na Internetu često znaju više od samih roditelja. Program zaštita sigurnosti djece na Internetu i u svijetu mrežnih tehnologija pokrenut je u suradnji s  MZO i HAKOM-a te u partnerstvu s Hrvatskom poštom. Program se provodi već nekoliko godina s ciljem upoznavanja učenika s pravilima ponašanja u virtualnom svijetu i prevencijom elektroničkog nasilja te informiranja o sigurnosti na Internetu. On pruža dodatnu pomoć sustavnom obrazovanju osnovnoškolske djece, uz davanje potrebnih informacija njihovim roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija, u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnog nadzora odraslih.

Slijedom navedenoga, upućujemo Vas da su publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504, a video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss .

 

[više]

Prodaja božićnih ukrasa za humanitarnu akciju ''Od srca za Zvonimira''

Autor: Ivana Haić, 16. 12. 2019. 12:58

U periodu od 9. prosinca 2019. godine (ponedjeljak) do 16. prosinca 2019. godine (ponedjeljak) u holu matične škole, objekta Međugeneracijskog centra te PŠ Lasovac održana je prodajna humanitarna akcija božićnih ukrasa Učeničke zadruge Bilogora i udruga s prostora Općina Velika Pisanica. Dobivena sredstva u iznosu preko 2.100,00 kn donirat će se za liječenje i rehabilitaciju Zvonimira Filipovića, sumještanina i učitelja hrvatskog jezika.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim roditeljima i udrugama s prostora Općine Velika Pisanica (Udruga žena Velika Pisanica, Udruga umirovljenika – Općine Velika Pisanica, Udruga umirovljenika Babinac – Općina Velika Pisanica) na nesebičnoj pomoći u realizaciji ovog humanitarnog projekta s kojim nastavljamo u travnju 2020. godine priredbom i novom akcijom ''Od srca za Zvonimira''.

Učenici i djelatnici OŠ Velika Pisanica

 

[više]

Školski medni dan u našoj školi

Autor: Ivana Haić, 13. 12. 2019. 14:04

U našoj školi 9. prosinca 2019. godine obilježen je “Školski medni dan” na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Učenicima prvih razreda podijeljeni su paketići s medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci za med i edukativna slikovnica. Ovaj Program ima za cilj: promociju meda lokalnih proizvođača koji se pakira u Nacionalnu staklenku, povećanje unosa meda u prehrani djece,  podizanje razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane, educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

7. prosinca pčelari slave svog zaštitnika Svetog Ambrozija. Živio je od 340. do 397.godine. Legenda kaže da mu je u djetinjstvu, dok je spavao u kolijevci na dvorištu ispred roditeljskog doma, na lice sletio roj pčela. Ugledavši taj prizor djevojka koja ga je čuvala, počela je vrištati od straha za djetetov život i panično prizivala pomoć. Ambrozijev otac, koji je bio iskusan pčelar, odmah je naredio da puste dijete na miru i uistinu – roj pčela se tog trena digao u nebo, a da dijete nije ubola niti jedna jedina pčela. Nakon tog događaja otac je svom sinu dao ime Ambrozije, što je grčki termin za hranu bogova, čest sinonim za med i druge pčelinje proizvode.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

OŠ Velika Pisanica ima najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj

Autor: Ivana Haić, 2. 12. 2019. 08:54

Zlatna povelja HRT-a za najljepši, odnosno pobjednički školski vrt, uručena je Osnovnoj školi Velika Pisanica!!!!
 

U HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić, 29. studenoga 2019. godine održana je tradicionalna dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj. Ekološko-obrazovni projekt Hrvatska radiotelevizija (HRT) provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Zlatnu povelju Hrvatske radiotelevizije za pobjednički školski vrt osvojila je Osnovna škola Velika Pisanica. Titulu najljepšeg vrtića osvojio je dječji vrtić Radost iz Splita. U ovom ekološkom projektu natjecali su se učenici iz više od 150 osnovnih i srednjih škola te djeca iz srodnih odgojno - obrazovnih ustanova. Ovim projektom djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornog i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastitog krajolika, te povratka tradicijskim vrtovima u svim dijelovima Hrvatske.

Na svečanosti je dodijeljen i niz priznanja te zahvalnice svim ovogodišnjim sudionicima u projektu.  Pobjednici su dobili novčane nagrade u vrijednosti od 10.000,00 kuna, drugonagrađeni nagrade od 5.000,00 kuna, a trećenagrađeni nagrade od 3.000,00 kuna te darove privatnih donatora koji podupiru projekt.

Zahvaljujemo se svima koji su financijski pomogli u uređenju i napretku našeg vrta te vrijednom osoblju, učenicima i djelatnicima koji uređuju i skrbe o školskom vrtu.

Bez zajedničkog rada i truda ne bismo ostvarili ovakve rezultate.

 

[više]

Otkazuje se sastanak roditelja za odabir maturalnog putovanja

Autor: Ivana Haić, 22. 11. 2019. 10:08

Poštovani roditelji/skrbnici učenika 7.-ih i 8.-ih razreda,

 

u ponedjeljak, 25. studenoga  2019. godine Povjerenstvo za provođenje i organizaciju ekskurzije učenika 7.-ih i 8.-ih zakazalo je sastanak s temom odabira agencije za realizaciju  ekskurzije učenika u Seget Donji. Ovim putem Vas obavještavamo da se sastanak otkazuje zbog štrajka učitelja. O novom terminu sastanka obavijestit će Vas voditeljica ekskurzije, učiteljica Jasminka Crnković.

Hvala na razumijevanju.

Ivana Haić, ravnateljica

 

[više]

Obavijest za učenike i roditelje/skrbnike 1. razreda matične škole

Autor: Ivana Haić, 22. 11. 2019. 09:57

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici 1. razreda matične škole,

ovim putem Vas obavještavamo da od ponedjeljka, 25. studenoga 2019. godine učenici 1. razreda matične škole (7 učenika kod učiteljice Marije Dent) imaju redovnu nastavu. Školski domar će učenike prevesti od kuće do škole i obratno.  Za učenike će biti osiguran školski obrok u školskoj kuhinji.

 

Hvala na razumijevanju.

Ivana Haić, ravnateljica

 

[više]

Obavijest za učenike i roditelje/skrbnike 3. razreda matične škole

Autor: Ivana Haić, 21. 11. 2019. 09:20

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici 3. razreda matične škole,

 

ovim putem Vas obavještavamo da od petka, 22. studenoga 2019. godine učenici 3. razreda matične škole (18 učenika kod učiteljice Marijane Špajgl) imaju redovnu nastavu. Molimo roditelje da 22. studenoga 2019. dovezu učenike u školu, a školski domar će ih razvesti kući te ukoliko štrajk potraje, školski domar će prevoziti učenike. Za učenike će biti osiguran školski obrok u školskoj kuhinji.

Hvala na razumijevanju.

Ivana Haić, ravnateljica

 

[više]

U OŠ Velika Pisanica najavljen štrajk do ispunjenja zahtjeva

Autor: Ivana Haić, 19. 11. 2019. 09:44

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici,

obavještavam Vas da je sindikalni povjerenik podružnice Osnovne škole Velika Pisanica najavio štrajk  od 19. studenoga 2019. do ispunjenja zahtjeva, znači za sve predviđene radne i nastavne dane u tjednu.

Ukoliko Vaše dijete dođe u školu, ono će biti zbrinuto i za njega će biti organiziran primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada s učenicima. Kontakt osoba u školi koja je zadužena za pružanje odgovarajućih informacija vezanih uz održavanje štrajka je ravnateljica, Ivana Haić. Informacije se pružaju na mail: ured@os-velika-pisanica.skole.hr i na web stranici škole  www.os-velika-pisanica@@skole.hr.

Hvala na razumijevanju.

Ivana Haić, ravnateljica

 

[više]

Obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Ivana Haić, 19. 11. 2019. 08:57

U OŠ Velika Pisanica u ponedjeljak, 18. studenoga 2019. godine učenici i učitelji matične škole obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Prigodan program je započeo ujutro u holu škole čitanjem ulomka iz knjige Siniše Glavaševića Priče iz Vukovara. Učenica Katarina Car pod mentorstvom učiteljice Slavke Soptija pročitala je ulomak, a nakon toga su svi učenici obišli prigodnu izložbu u školskoj knjižnici koju je pripremila učiteljica likovne kulture Andrea Gašparec Dražić. Prigodnim paljenjem lučica učenici su odali počast onima koji su stradali braneći Vukovar i domovinu.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Najava štrajka za 19. studenoga 2019. (utorak)

Autor: Ivana Haić, 18. 11. 2019. 09:09

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici,

obavještavam Vas da je sindikalni povjerenik podružnice Osnovne škole Velika Pisanica najavio štrajk  za utorak, 19. studenoga 2019. godine  u našoj školi.

Ukoliko Vaše dijete dođe u školu, ono će biti zbrinuto i za njega će biti organiziran primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada s učenicima. Kontakt osoba u školi koja je zadužena za pružanje odgovarajućih informacija vezanih uz održavanje štrajka je ravnateljica, Ivana Haić. Informacije se pružaju na mail: ured@os-velika-pisanica.skole.hr i na web stranici škole  www.os-velika-pisanica@@skole.hr.

Predškola će se održati u utorak, 19. studenoga 2019. od 11.30 do 14.30 sati. Molimo da dovezete svog predškolca u matičnu školu jer prijevoz od PŠ Lasovca do matične škole neće biti organiziran.

Hvala na razumijevanju.

Ivana Haić, ravnateljica

 

[više]

Biciklistički ispit

Autor: Viktor Breškić, 14. 11. 2019. 17:26

U našoj školi 12.11.2019. održan je biciklistički vozački ispit. Ispit se sastojao od on-line provjere znanja i praktične vožnje bicikla na poligonu po zadanim uvjetima. Ispit su proveli djelatnici MUP-a i HAK-a. Od 18 prijavljenih učenika 3., 4. i 5. razreda koji su prošli program osposobljavanja za samostalno upravljanje biciklom u prometu ispitu je pristupilo 16 učenika. Svi učenici su uspješno položili ispit. 

Učenike je pripremao učitelj Viktor Breškić.

Svoje prve “vozačke” dozvole dobili su: Helena Jozukić, Mihailo Bota, Danijel Šikač, Lucija Boroz, Karla Dinković, Marina Despetović, Veronika Kočiš, Marija Malvić, Vlatka Bajlović, Mario Kolarić, Matko Smoljan, Filipo Vužar, Mateo Fertalj, Fabijan Boroz, Karlo Dinjar i Nikola Zjačić.

Puno sreće u prometu.

 

[više]

Najava štrajka za petak, 15. studenoga 2019. godine

Autor: Ivana Haić, 14. 11. 2019. 07:38

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici,

u OŠ Velika Pisanica dana 15. studenoga  2019. godine (petak) neće biti nastave zbog organiziranog štrajka. Ukoliko Vaše dijete dođe u školu, ono će biti zbrinuto i za njega će biti organiziran primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada s učenicima. Kontakt osoba u školi koja je zadužena za pružanje odgovarajućih informacija vezanih uz održavanje štrajka je ravnateljica, Ivana Haić. Informacije se pružaju na mail: ured@os-velika-pisanica.skole.hr i na web stranici škole  www.os-velika-pisanica@@skole.hr.

U ponedjeljak, 18. studenoga 2019. godine bit će organizirana redovna nastava.

Hvala na razumijevanju.

Ivana Haić, ravnateljica

 

[više]

Županijsko Čitanje naglas

Autor: Nataša Saraja, 12. 11. 2019. 10:01

I ove smo godine nastavili niz uspješnih nastupa na županijskom natjecanju Čitanje naglas. Natjecanje održano 8. studenog u Bjelovarskom kazalištu, a sudjelovali su najbolji čitači gradskih razina naše županije. Nas je predstavljala Katarina Car, učenica sedmog razreda. Ona je vrlo uspješno nastupila u kategoriji 6.-8. razreda te pokazala zavidnu vještinu interpretativnog čitanja.

Ovakava natjecanja razvijaju ljubav prema knjizi te sposobnost izražavanja u javnim nastupima.

Za natjecanje ju je pripremila učiteljica Hrvatskog jezika Nataša Saraja.

Članak napisala: Nataša Saraja

 

 

[više]

Javni poziv za uključivanje u program predškole za 2019./2020.

Autor: Ana Štefun, 8. 11. 2019. 08:53

[više]

Štrajk najavljen za 6. studenoga 2019. (srijeda)

Autor: Ivana Haić, 5. 11. 2019. 10:56

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici,

u OŠ Velika Pisanica dana 6. studenoga  2019. godine (srijeda) neće biti nastave zbog organiziranog štrajka. Ukoliko Vaše dijete dođe u školu, ono će biti zbrinuto i za njega će biti organiziran primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada s učenicima. Kontakt osoba u školi koja je zadužena za pružanje odgovarajućih informacija vezanih uz održavanje štrajka je ravnateljica, Ivana Haić. Informacije se pružaju na mail: ured@os-velika-pisanica.skole.hr i na web stranici škole  www.os-velika-pisanica@@skole.hr.

U četvrtak, 7. studenoga 2019. godine bit će organizirana redovna nastava.

Hvala na razumijevanju.

Ivana Haić, ravnateljica

 

[više]

Obilježen Dan oslobođenja Općine Velika Pisanica i akcija Otkos 10

Autor: Ivana Haić, 4. 11. 2019. 09:05

Povodom Dana oslobođenja Općine Velika Pisanica koji se održao 31. listopada 2019. godine, Osnovna škola Velika Pisanica raspisala je natječaj za najbolje likovne ostvaraje učenika 1.-4. razreda  te najbolje literarne ostvaraje učenika 5.-8.razreda u formi proze ili poezije. Općina Velika Pisanica nagradila je 3 najbolja rada učenika u svakoj kategoriji. Tema likovnih  radova za učenike razredne nastave bila je Mirisi i okusi  zavičaja, a  za učenike predmetne nastave Zavičaj u srcu.

Dobitnici nagrada za najbolja literarna ostvarenja su:


1. mjesto - Lana Kočiš, 6.a,  s literarnim radom Jedan je zavičaj,  mentorica Slavka Soptija

2. mjesto - Katarina Car, 7.b,  s literarnim radom Moja Bilogora, mentorica Nataša Saraja

3. mjesto - Leonard Bolšec, 5.b,  s literarnim radom Moj zavičaj, mentorica Senada Piria

 

Dobitnici nagrada za najbolja likovna ostvarenja su:
 

1.mjesto - Monika Krasnić, 3.razred, mentorica Sanela Gerić, PO Lasovac

 

2.mjesto -  Vlatka Bajlović, 4.razred, mentor Viktor Breškić, Velika Pisanica

 

3.mjesto - Barbara Faget, 3.razred, mentorica Sanela Gerić, PO Lasovac

 

Čestitamo svim dobitnicima i mentorima te se zahvaljujemo svima onima koji su sudjelovali u natječaju. Zahvaljujemo se i Općini Velika Pisanica na nagradama za učenike i mentore te se veselimo budućoj suradnji.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

''Posadi drvo, ne budi panj'' u našoj školi

Autor: Ivana Haić, 25. 10. 2019. 13:13

Dana 25. listopada 2019. godine učenici OŠ Velika Pisanica (8.b, 5.a i 6.a ) sudjelovali su u akciji ''Posadi drvo, ne budi panj''. Učenici su zajedno s učiteljicom prirode Marinom Malešević, spremačicama Dijanom Dinjar i Ljiljom Horgoš, domarom Alenom Šikačem  posadili 300 komada sadnica kaline (Ligustrum ovalifolium) u stražnjem dijelu školskog dvorišta. Cilj akcije je:  

- nabava drveta (živice) za uređenje školskog vrta u svrhu borbe protiv globalnog zagrijavanja kao najjednostavniji i najučinkovitiji način borbe pojedinca protiv klimatskih promjena

- edukacija učenika

- izrada plakata

-  izrada prezentacije pomoću koje informiramo o podacima i akciji te potičemo brigu o održivom razvoju

- poticanje učenika na Građanski odgoj i očuvanje okoliša

- suradnja škole i Šumarije Velika Pisanica pri nabavi sadnica te savjetodavno

- volonterski rad učenika (sadnja, proučavanje) i učitelja (edukacija, organizacija), suradnja s Lag-om Sjeverna Bilogora.

Preko društvene mreže Facebook pokrenuta je građanska akcija “Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25.,26. i 27.10.2019.”. Inicijativa je potaknuta velikom ekološkom katastrofom koja se dogodila u obliku požara u prašumi Amazoni i Sibiru. Zahvaljujemo se Lag-u Sjeverna Bilogora na donaciji sadnica (vrijednost sadnica je oko 1.000,00 kn) te svima koji su sudjelovali u akciji.

Članak napisala: Ivana Haić

https://danikolektivnesadnje.org/

https://nature4climate.org/unsg-and-climate-week/

http://www.lag-sjeverna-bilogora.hr/

 

[više]

Čitanje naglas

Autor: Nataša Saraja, 24. 10. 2019. 16:10

U srijedu 23. listopada u Gradskoj knjižnici „Mato Lovrak“ Grubišno Polje održano je čitalačko  natjecanje Čitanje naglas.

Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije dobne skupine, mlađu su činili učenici 3.,4. i 5. , a stariju 6.,7. i 8. razreda. Učenici su se vrijedno pripremali čitajući razna književna djela primjerena njihovom uzrastu. Cilj natjecanja je poticanje čitanje među učenicima osnovne škole. Kroz  književna djela učenici upoznaju svijet oko sebe i razvijaju smisao za lijepu riječ.

Našu je školu predstavljalo troje učenika; Lorena Despetović, 3. razred (mentorica Marijana Špajgl), Leonard Bolšec, 5. razred (mentorica Senada Piria) i Katarina Car, 7. razred (mentorica Nataša Saraja).

Najbolji uspjeh ostvarila je Katarina Car kojoj je za jedan bod izmakla pobjeda te je na kraju bila druga.

Svi su učenici nagrađeni, a glavni cilj natjecanja je ostvaren; čitanje, druženje i razvijanje ljubavni prema knjizi.

Članak napisala: Nataša Saraja

 

[više]

Županijska završnica u krosu-Garešnica

Autor: Ivan Piria, 24. 10. 2019. 09:35

Županijska završnica u krosu održana  je 23.10.2019. godine u Garešnici na ribnjacima kao i proteklih godina. Savez je osigurao nagrade i prehranu za sve učenike. Natjecanje se odvijalo prema Propisniku Hrvatskog školskog sportskog saveza. Na natjecanju učenice i učenici naše škole ostvarili su sljedeće rezultate:

Kategorija učenice 5. i 6.razredi

Pojedinačno:

3.Lana Kočiš

7. Helena Jozukić

13. Laura Stojčević

14. Lorena Lebinac

Ekipno osvojeno drugo mjesto.

Kategorija 5. i  6. razredi učenici

Pojedinačno:

6. Toni Zvonar

18. Borna Kočiš

27. Luka Bosanac

31. Mario Budrovčan

Ekipno osvojeno četvrto mjesto.

Kategorija učenice 7.i 8.razredi

Pojedinačno:

13. Ines Lalić

20. Lea Lebinac

21. Jelena Bota

29. Lucija Stojčević

Ekipno osvojeno šesto mjesto.

Voditeljica ŠSD „Bilogorac“: Biljana Novković, prof.

 

[više]

MEĐUOPĆINSKO NATJECANJE-GRADSKI KROS OSNOVNIH ŠKOLA

Autor: Ivan Piria, 24. 10. 2019. 09:29

U organizaciji školsko sportskog saveza Bjelovara i pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture, 16.10.2019. na terenima IV. OŠ Bjelovar i pomoćnim terenima NK Bjelovar održan je Gradski kros.Na krosu su sudjelovale: I. OŠ Bjelovar (voditelj Matija Novoselec i Ana Futać), II. OŠ Bjelovar (Vladimir Štefun i Robert Milčić), III. OŠ Bjelovar (Branimir Mrazović i Zenon Vidović), IV. OŠ Bjelovar( Romana Skender i Goran Juren), OŠ Rovišće  (Tomislav Flinta)  i  OŠ Velika Pisanica (Biljana Novković).Svi voditelji ujedno su bili i suci na stazi, a kros je održan po ugodnom i oblačnom vremenu.

 

Na krosu je nastupilo ukupno 149 učenika osnovnih škola (71 djevojčica i 78 dječaka)

5. i 6. razredi (učenice) – 600m Ekipno osvojeno 4. mjesto

4. mjesto Lana Kočiš

10. mjesto Helena Jozukić

17. mjesto Lorena Lebinac

19.mjesto Laura Stojčević

5. i 6. razredi (učenici) – 800m Ekipno osvojeno 4. mjesto

8. mjesto Borna Kočiš

13. mjesto Toni Zvonar

22. mjesto Mario Budrovčan

33. mjesto Luka Bosanac

7. i 8. razredi (učenice) – 800m ekipno osvojeno 3. mjesto

7. mjesto Ines Lalić

10. mjesto Jelena Bota

14. mjesto Lea Lebinac

29. mjesto Lucija Stojčević

 

Članak napisala: Biljana Novković

 

[više]

Švedski učitelji posjetili našu školu

Autor: Ivana Haić, 24. 10. 2019. 08:22

Osnovnu školu  Velika Pisanica   posjetili su u četvrtak, 17. listopada 2019. godine učitelji iz Švedske i ravnateljica II. osnovne škole Bjelovar u sklopu suradnje i sudjelovanja na tzv. job shadowingu, pod švedsko/engleskim nazivom  "Att öka elevers studiemotivation och studieresultat i en europeisk kontext - Improving the motivation to studying and improving the students’ results in an European context". Navedni projekt   namijenjen je učenju o inovativnim pristupima nastavi i motiviranju učenika radi postizanja boljih obrazovnih ishoda u europskom kontekstu.

Tako su gosti naše škole posjetili tri sata nastave: nastavu kemije u 7.a  koju je održala učiteljica Josipa Ivanović, nastavu likovne kulture u 5.a koju je održala učiteljica Andrea Gašparec Dražić i nastavu engleskoga jezika u 6.a koju je održala učiteljica Silvia Hlušička. Osim nastave, zajedno s predstavnikom općine Velika Pisanica, M. Šimićem, posjetili smo i prostor Međugeneracijskog centra u kojem se odvija razredna nastava za tri razreda razredne nastave. Zahvaljujemo se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja je financijski podržala projekt suradnje učitelja te II. osnovnoj školi Bjelovar koja je uključila našu školu u provedbu aktivnosti.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Štrajk u četvrtak, 24. listopada 2019. godine

Autor: Ivana Haić, 23. 10. 2019. 09:33

Poštovani roditelji/skrbnici  i učenici,

obavještavam Vas da je sindikalni povjerenik podružnice Osnovne škole Velika Pisanica najavio štrajk za četvrtak,  24. listopada 2019. godine  u našoj školi.

Ukoliko Vaše dijete dođe u školu, ono će biti zbrinuto i za njega će biti organiziran primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada s učenicima. Kontakt osoba u školi koja je zadužena za pružanje odgovarajućih informacija vezanih uz održavanje štrajka je ravnateljica, Ivana Haić. Informacije se pružaju na mail: ured@os-velika-pisanica.skole.hr i na web stranici škole  www.os-velika-pisanica@skole.hr.

U petak, 25. listopada 2019. godine bit će organizirana redovna nastava.

Hvala na razumijevanju.

Ivana Haić, ravnateljica

 

[više]

Za ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine najavljen štrajk

Autor: Ivana Haić, 18. 10. 2019. 11:23

Poštovani roditelji/skrbnici  i učenici,

obavještavam Vas da je sindikalni povjerenik podružnice Osnovne škole Velika Pisanica najavio štrajk  za ponedjeljak,  21. listopada 2019. godine  u našoj školi.

Ukoliko Vaše dijete dođe u školu, ono će biti zbrinuto i za njega će biti organiziran primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada s učenicima. Kontakt osoba u školi koja je zadužena za pružanje odgovarajućih informacija vezanih uz održavanje štrajka je ravnateljica, Ivana Haić. Informacije se pružaju na mail: ured@os-velika-pisanica.skole.hr i na web stranici škole  www.os-velika-pisanica@skole.hr.

U utorak, 22. listopada 2019. godine bit će organizirana redovna nastava.

Hvala na razumijevanju.

Ivana Haić, ravnateljica

 

[više]

Školska shema 2019./20. započinje sljedeći tjedan

Autor: Ivana Haić, 15. 10. 2019. 09:54

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je popis osnivača i škola vezanih uz Školsku shemu 2019./2020. Na popisu se nalazi i OŠ Velika Pisanica, a u okviru projekta za sve učenike i učenice naše škole i ove će se školske godine osigurati obrok voća i mlijeka tjedno. 199 učenika razredne i predmetne nastave naše škole tako će srijedom dobivati svježe voće, a 98 učenika razredne nastave četvrtkom će dobivati mlijeko ili mliječne proizvode. Raspodjela počinje od sljedećeg tjedna.

Za uspješniju provedbu Projekta na stranicama Agencije  nalaze se informacije kao što su lista prihvatljivih proizvoda, prezentacija raspodjela uz javni poziv, školska shema dijagram raspodjele itd.

https://www.apprrr.hr/skolska-shema-2019-2020/

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Najava štrajka za ponedjeljak, 14. listopada 2019. godine

Autor: Ivana Haić, 11. 10. 2019. 13:07

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici,

u OŠ Velika Pisanica dana 14. listopada 2019. godine (ponedjeljak) neće biti nastave zbog organiziranog štrajka. Učenici razredne nastave matične škole koji toga dana planiraju ići na izvanučioničku nastavu u Zagreb, realizirat će navedenu izvanučioničku nastavu i učitelji razredne nastave matične škole bit će u pratnji učenika. Ukoliko Vaše dijete dođe u školu, ono će biti zbrinuto i za njega će biti organiziran primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada s učenicima. Kontakt osoba u školi koja je zadužena za pružanje odgovarajućih informacija vezanih uz održavanje štrajka je ravnateljica, Ivana Haić. Informacije se pružaju na mail: ured@os-velika-pisanica.skole.hr i na web stranici škole  www.os-velika-pisanica@skole.hr.

U utorak, 15.listopada 2019. godine bit će organizirana redovna nastava.

Hvala na razumijevanju.

Ivana Haić, ravnateljica

 

[više]

Natječaj povodom Dana oslobođenja Općine Velika Pisanica

Autor: Ivana Haić, 11. 10. 2019. 09:21

Povodom Dana oslobođenja Općine Velika Pisanica koji će se održati 31. listopada 2019. godine (četvrtak), Općina Velika Pisanica raspisuje natječaj za najbolje likovne ostvaraje učenika 1.- 4. razreda  te najbolje literarne ostvaraje učenika 5. -8.razreda u formi proze ili poezije. Nagradit će se 3 najbolja rada učenika u svakoj kategoriji. Tema likovnih  radova za učenike razredne nastave je Mirisi i okusi zavičaja, a  za učenike predmetne nastave Zavičaj u srcu. Molimo učenike da se uključe u natječaj te da svoje najbolje radove predaju učiteljicama hrvatskoga jezika (predmetna nastava) te učiteljima razredne nastave (razredna nastava) do 28. listopada 2019. godine. Povjerenstvo u sastavu (Nataša Saraja, učiteljica hrvatskoga jezika, Slavka Soptija, učiteljica hrvatskoga jezika i knjižničarka  te  Senada Piria, učiteljica hrvatskoga jezika)  odabrat će najbolje radove iz kategorije literarnih radova, a povjerenstvo u sastavu Andrea Gašparec Dražić, učiteljica likovne kulture, Anita Farkaš, učiteljica razredne nastave i Marijana Špajgl, učiteljica razredne nastave iz kategorije likovnih radova. Najbolje literarne radove pročitat će nagrađeni učenici na Danu oslobođenja Općine na kojemu će nazočiti sa svojim mentorima. Nagradu za najbolje likovne radove preuzet će učenici razredne nastave također na Danu oslobođenja Općine sa svojim mentorima.

 

[više]

Obavijest o održavanju štrajka

Autor: Ivana Haić, 10. 10. 2019. 07:33

Poštovani roditelji/skrbnici,

u OŠ Velika Pisanica dana 10. listopada 2019. godine neće biti nastave zbog organiziranog štrajka. Ukoliko Vaše dijete dođe u školu, ono će biti zbrinuto i za njega će biti organiziran primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada s učenicima. Kontakt osoba u školi koja je zadužena za pružanje odgovarajućih informacija vezanih uz održavanje štrajka je ravnateljica, Ivana Haić. Informacije se pružaju na mail: ured@os-velika-pisanica.skole.hr i na web stranici škole  www.os-velika-pisanica@skole.hr.

U petak, 11. listopada 2019. godine bit će organizirana redovna nastava.

Hvala na razumijevanju.

Ivana Haić, ravnateljica

 

[više]

Odgoda akcije Solidarnost na djelu 2019. za 17.listopada 2019. godine

Autor: Ivana Haić, 9. 10. 2019. 13:36

Zbog štrajka učitelja koji će se održati 10. listopada 2019. godine (četvrtak) Provedbeni odbor  akcije ''Solidarnost na djelu 2019.'' na upisnom prostoru Općine Velika Pisanica odgađa najavljenu akciju. Akcija će se održati na upisnom prostoru OŠ Velika Pisanica 17. listopada 2019. godine (četvrtak) u 8:00 sati.

Molimo Vas za razumijevanje jer akciju nije moguće provesti 10. listopada 2019. bez pratnje učitelja koji će biti u štrajku, a koji su pratnja učenicima 8.-ih i 7-ih razreda.

Ivana Haić, ravnateljica

 

[više]

Najava akcije Solidarnost na djelu 2019.

Autor: Ivana Haić, 2. 10. 2019. 10:29

Akcija ''Solidarnost na djelu 2019.'' započet će na upisnom prostoru OŠ Velika Pisanica 10. listopada 2019. godine (četvrtak) u 8:00 sati. U akciji će sudjelovati svi učenici 8.-ih razreda te dio učenika  7.-ih razreda, učitelji, domar, predstavnici Općine Velika Pisanica. Učenici taj dan neće imati klasičnu nastavu već Građanski odgoj s temama humanosti, solidarnosti i socijalne angažiranosti. Učenici i predstavnici Općine Velika Pisanica će po svim upisnim područjima OŠ Velika Pisanica (V. Pisanica, Babinac, Ribnjačka, Lasovac, Bedenik, Čađavac, Nova Pisanica) sakupljati novac i hranu u pratnji učitelja u razdoblju od 8.00 do 12.00 sati. Molimo Vas da se svojim donacijama u hrani (krumpir, grah, zelje, luk i sl.) uključite u akciju darivanja, a namirnice će koristiti školska kuhinja za pripremanje gableca za učenike. Također  Vas molimo da se uključite u darivanje novca za potrebe Crvenoga križa jer je humanost, solidarnost, volontiranje i socijalna uključenost vrlo važna.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Osnovna škola Velika Pisanica dobitnica nagrade ''Otisak srca''

Autor: Ivana Haić, 1. 10. 2019. 08:29

Osnovna škola Velika Pisanica sudjelovala je u Zadru na dodjeli nagrade ''Otisak srca'' i  "Dobrota nas veže i spaja" u sklopu obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva 28. rujna 2019. godine. Tom prilikom je  predstavnicima škole uručena nagrada ''Otisak srca'' i novčani iznos od 10.000,00 kn za projekt  Dijeljenje ''(sharing)'' znanja – od učenika k učeniku. Organizator i donator je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva s kojom škola godinama surađuje. U sklopu projekta nabavit će se metodičko-didaktička sredstva za rad učenika, 3 tableta, bijela školska ploča, a cilj projekta je da učenici ''podijele znanje'' tj. da odlični učenici pomognu učenicima koji teže usvajaju nastavno gradivo. Također se u sklopu projekta planiraju održati 2 roditeljska sastanka i 4 predavanja za učenike s temom Učiti kako učiti. U obilježavanju tjedna filantropije sudjelovali su: učenica Danijela Šikač, domar Alen Šikač, učiteljica Maja Car i ravnateljica Ivana Haić. Zahvaljujemo se Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva na vrijednoj nagradi kao i na podržavanju projekata naše škole.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Jednosmjenski rad od ponedjeljka, 30. rujna 2019. godine

Autor: Ivana Haić, 26. 9. 2019. 13:44

Poštovani učenici, roditelji i učitelji,

 

od ponedjeljka 30. rujna 2019. godine  razredna nastava matične škole Velika Pisanica imat će nastavu prijepodne, te će svi učenici naše škole biti u jednosmjenskom radu. Nakon završenih unutarnjih radova na objektu u blizini matične škole (zgrada Međugeneracijskog centra), nabave namještaja i metodičke opreme, obavještavamo Vas sljedeće:

 

 

 

 • Nastava za razrednu nastavu počinje od 7.55 sati ujutro i traje  do  12.10 sati
 • Prijevoz će za učenike putnike biti organiziran autobusom Čazmatransa  te učenici RN neće ići u istom autobusu s učenicima PN. Raspored je sljedeći: 

 

Učenici iz Poluma, Nove Pisanice, Babinca koji najdalje putuju čekaju u 7.10 – 7.20 na autobusnim stanicama. Učenici iz Velike Pisanice čekaju na autobusnim stanicama u 7.30 sati.

Razvoz će biti organiziran od 12.15 sati.

RASPORED ZA PRIJEVOZ UČENIKA PREDMETNE NASTAVE OSTAJE ISTI KAO I PRIJE.

 

 • Učenici 1.razreda, 2. razreda i 3. razreda imaju nastavu u zgradi Međugeneracijskog centra. Ulaze na glavna vrata od ceste jer su u dvorištu radovi.
 • Učenici 4. razreda imaju nastavu u matičnoj školi u učionici za hrvatski jezik (manja učionica).
 • Gablec će za učenike 4.razreda biti kao i za učenike predmetne nastave (9.30 – 9.45 sati u zgradi matične škole). Učenici koji će biti u zgradi Međugeneracijskog centra dobit  će gablec u toj zgradi oko 10 sati.
 • Želimo svim učenicima, roditeljima i učiteljima uspješan početak rada u novom objektu. Kako se još ''uhodavamo'' s prijevozom, nastavom i novim rasporedima,  molimo Vas za strpljenje.

 

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Izvješće o provedenom prethodnom savjetovanju sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za otvoreni postupak javne nabave 1/EV-M "Energetska obnova zgrade PŠ Lasovac" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Štefun, 20. 9. 2019. 14:40

[više]

Poziv na prethodno savjetovanje za pripremu otvorenog postupka javne nabave za energetsku obnovu zgrade Područne škole Lasovac Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Štefun, 13. 9. 2019. 13:14

[više]

Općine financiraju kupnju radnih bilježnica za sve učenike OŠ Velika Pisanica

Autor: Ivana Haić, 18. 7. 2019. 09:26

Poštovani roditelji i učenici OŠ Velika Pisanica,

obavještavamo vas da će Općine Velika Pisanica, Šandrovac i Nova Rača financirati kupnju radnih bilježnica, likovnih mapa i kutija za tehničku kulturu te geografskih atlasa za 5. razred (dodatnih materijala) za sve učenike OŠ Velika Pisanica. U tijeku je javni poziv za nabavu dodatnih materijala te će uz udžbenike koje financira MZO učenike prvi nastavni dan 9. rujna 2019. godine na klupama dočekati svi potrebni udžbenici i dodatni radni materijali.

Također vas obavještavamo da će obične bilježnice i školski pribor (olovke, bojice, trokute i sl.) roditelji financirati o svom trošku.

 

Ivana Haić, ravnateljica

 

[više]

Odluke o odabiru drugih obrazovnih materijala OŠ Velika Pisanica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Haić, 15. 7. 2019. 10:25

Sukladno ''Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu'' OŠ Velika Pisanica  sukladno članku 16. objavljuje Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala (objedinjenu lista odabranih radnih bilježnica, likovnih mapa i kutija za tehničku kulturu) na svojoj web stranici. U ovom članku na linku više  nalazi se popis dodatnih materijala za 1. razred razredne nastave, 5. razred predmetne nastave i STEM područja u 7. razredima.

Aktivi učitelja odabrali su navedene radne materijale, a radni materijali za ostale razrede  (2. razred, 3. razred, 4. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred) nisu se mijenjali te se njihov popis nalazi na linku Školski udžbenici na školskoj web stranici.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Odluke o odabiru udžbenika OŠ Velika Pisanica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Haić, 10. 7. 2019. 09:26

Sukladno ''Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu'' OŠ Velika Pisanica sukladno članku 10. objavljuje Odluku (objedinjenu listu odabranih udžbenika ) na svojoj web stranici. Napominjemo da će nove udžbenike za 1. razrede, 5.razrede financirati MZO te će učenici udžbenike dobiti u školi prvi tjedan nastave. Također će MZO financirati i udžbenike za 2. razrede, 3. razrede, 4. razrede, 6. razrede, 7. razrede i 8. razrede, a udžbenike će učenici dobiti prvi tjedan nastave u školi. U tijeku je nabava udžbenika za sve razrede, a udžbenike nabavlja škola. Obavijest o nabavi dodatnih materijala (radne bilježnice, mape, kutije za tehničku kulturu) bit će na školskim web stranicama čim se formiraju cijene dodatnih materijala. O popisu  dodatnih materijala bit ćete informirani na našoj web stranici te o tome tko će ih financirati dok se naprave izračuni dodatnih materijala.

Važno je napomenutu da su se mijenjali samo udžbenici za 1. razrede, 5. razrede i STEM područja u 7. razredima, a ostali razredi radit će po popisima udžbenika iz 2013. godine.

Popis udžbenika nalazi se u ovom članku na linku ''više''.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Raspored dopunskog rada

Autor: Ivana Haić, 18. 6. 2019. 12:21

Hrvatski jezik (20 sati) – izvršitelj učiteljica Nataša Saraja

Vremenik (8.00- 9.30)  18.6.2019., 19.6.2019, 21.6.2019., 24.6.2019., 26.6.2019., 27.6.2019., 28.6.2019., 1.7.2019., 2.7.2019., 3.7.2019.

 

Engleski jezik (15 sati) – izvršitelj učiteljica Silvia Hlušička

Vremenik (9.45 – 11.20)  18.6.2019., 19.6.2019, 26.6.2019., 27.6.2019., 28.6.2019., 1.7.2019., 2.7.2019.

 

Geografija (10 sati) – izvršitelj učiteljica Maja Car

Vremenik (9.45 – 11.20)  18.6.2019., 19.6.2019, 26.6.2019., 27.6.2019., 28.6.2019.

 

[više]

Obilježili smo 60. obljetnicu rada OŠ Velika Pisanica

Autor: Ivana Haić, 11. 6. 2019. 12:42

petak, 31. svibnja 2019. godine obilježena je 60. obljetnica rada OŠ Velika Pisanica.  Kulturni program započeo je  u Društvenom domu u 8.00 sati i tom prigodom predstavili su se učenici sa svojim  dramskim, pjevačkim i plesnim točkama koje su pripremili njihovi učitelji. OŠ Velika Pisanica nagradila je i pohvalila brojne učenike i njihove mentore za sudjelovanja na školskim, županijskim i državnim natjecanjima, a priznanja i poklone uručila je ravnateljica Ivana Haić. Tom prilikom nagrađeni su:

Lorena Pajdlin za sudjelovanje na Županijskoj smotri LiDraNo te 2. mjesto na županijskom Natjecanju iz povijesti mentorice Nataša Saraja i Maja Car, Paola Cvetko, najčitateljica škole, Danijel Šikač i Borna Kočiš, za  1. i 3. mjesto na natjecanju Spelling ELF, mentorica Nikolina Beljan, Lana Kočiš, za 1. mjesto na županijskom Natjecanju iz geografije, mentorica Maja Car, Katarina Car, za 3. mjesto na županijskom Natjecanju iz geografije, mentorica Ivana Mihalinec Biškup, učenici: Filip Perdedaj, Valentina Cocut, Nataša Đurđević, Ines Lalić, Jelena Bota i Mihael Dončević za 1.mjesto na kreativnom informatičkom natječaju Generacija Next, mentor Ivana Piria, Ines Lalić, Divamaria Poljan, Jelena Bota i Valentina Cocut, za sudjelovanje na državnom Natjecanju u Krosu, mentorica Biljana Novković, Ines Lalić, Divamaria Poljan, Jelena Bota, Valentina Cocut, Iva Halar, Lorena Lebinac, Lucija Stojčević i Nataša Đurđević, za osvojeno 3. mjesto na županijskom Natjecanju u košarci za učenice 5. i 6.-og razreda, Marko Kolarić, Lana Kočiš, Adrian Hadžija, Helena Jozukić za 1. mjesto na županijskom Natjecanju Sigurno u prometu te sudjelovanje na državnom Natjecanju, mentor Viktor Breškić. Općina Velika Pisanica nagradila je 6-ero učenika koji su sudjelovali na državnim natjecanjima novčanom nagradom od 500,00 kn po učeniku, a načelnik Fredi Pali je učenicima uručio nagrade.

U 9.30 sati započele su  sportske igre učenika i učitelja na školskim igralištima po sljedećim kategorijama:

 • Nogomet za učenike 5. i 6. - ih razreda predmetne nastave (dječaci)
 • Odbojka za učenike 7. i  8. - ih razreda (gosti su bili učenici iz OŠ Ivan vitez Trnski Nova Rača)
 • Graničar za učenike 3. i 4. razreda
 • Sportske igre spretnosti za učenike 1. i 2. razreda

Povodom Dana škole postavljena je izložba učeničkih radova učenika 7.-ih razreda koji su nastali na radionici Mala škola dizajna u suradnji s Ministarstvom kulture i Hrvatskim dizajnerskim društvom. Radionicu je vodila poznata dizajnerica Ada Kezić u sklopu projekta ''Ruksak pun kulture''. Izložba je postavljena u školskoj knjižnici.

Projekt 60. Obljetnice rada OŠ Velika Pisanica financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Općina Velika Pisanica. U sklopu navedenoga, podijeljeni su  sukulenti i  cvjetne biljke u teglicama te je otvoren suhi vrt u školi.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Podjela svjedodžbi za učenike OŠ Velika Pisanica

Autor: Ivana Haić, 11. 6. 2019. 12:35

8. srpnja 2019. godine (ponedjeljak) u 9:00  – Podjela svjedodžbi za učenike 1.- 7.razreda (organiziran prijevoz učenika)

 

11. srpnja 2019. godine (četvrtak)  u 9:00 - Podjela svjedodžbi i potpisivanje prijavnica za učenike 8. – ih razreda (nije organiziran prijevoz učenika)

Dopunski rad počinje u utorak, 18. lipnja 2019. godine od 8:00 sati. Molimo sve učenike koji imaju najviše dvije zaključene negativne ocjene da se odazovu na nastavu dopunskog rada.  Za učenike koji polaze dopunski rad nije organiziran prijevoz. Raspored i vremenik dopunskog rada dogovorit ćemo u ponedjeljak, 17. lipnja 2019. godine s učenicima i mentorima.

Želimo svim učenicima i učiteljima uspješan kraj nastavne godine.

 

[više]

Realizacija projekta ''Škola je naš drugi dom'' sa Zakladom Hrvatska za djecu

Autor: Ivana Haić, 5. 6. 2019. 09:31

U sklopu projekta ''Škola je naš drugi dom'' koji je financirala Zaklada Hrvatska za djecu s iznosom od 5.000,00 kn OŠ Velika Pisanica nabavila je potrebnu opremu za hol škole u kojem će učenici provoditi svoje slobodno vrijeme prije nastave, tijekom odmora ili kada nemaju izvannastavne aktivnosti i izborne programe. Tako su od paleta koje su obojane u razne boje, a koje nam je donirala firma iz Daruvara, napravljene klupe, stolovi na kotačićima i police za časopise i stripove. Na klupe su postavljeni jastučići ispunjeni spužvom na kojima učenici sjede te raznobojni jastučići za glavu. Kupljene su društvene igre te časopisi i stripovi koji su na raspolaganju učenicima. Nabavljen je i smart tv Noa dijagonale 140 cm na kojem se prikazuju edukativni sadržaji. Kvalitetno provođenje slobodnog vremena uz edukaciju i poboljšavanje interakcije među učenicima pomaže  im u odrastanju i stjecanju prijateljstava, a ujedno i edukaciji kroz život. Odlučivanje, empatija, razvoj inteligencije, druženje, komunikacija je ono što učenici kroz projekt stječu, a što je osnova njihovog daljeg razvoja kroz život, rada u zajednici i želje da postanu bolji ljudi. Zahvaljujemo se Zakladi Hrvatska za djecu na ukazanom povjerenju i financiranju provedbe  projekta ''Škola je naš drugi dom''  za 2019. godinu.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Radionica u sklopu projekta "Ruksak pun kulture"

Autor: Tena Farkaš, 29. 5. 2019. 17:18

U četvrtak 23. svibnja 2019. u školi je održana radionica u sklopu projekta "Ruksak pun kulture". Sudionici radionice Hrvatskog dizajnerskog društva bili su učenici 7. a i b razreda s učiteljicama Josipom Ivanović, Tenom Farkaš i učiteljem Mariom Kuštanom, a voditeljica radionice bila je hrvatska dizajnerica Ada Kezić.
Glavni zadatak bio je stolac kao najzahtjevniji "komad" pri oblikovanju najmeštaja, no učenici se nisu susprezali upotrijebit maštu te su izdizajnirali različite njihaljke, ležaljke te ostale "komade" namještaja na kojima se može sjediti, ležati, opuštati. Cilj radionice bio je uključiti djecu u proces stvaranja/dizajniranja s definiranim zadatkom tj. stolice od materijala koji nastaju reciklažom (plastičnih materijala, drva, kartona, gume) te ostalih razgradivih materijala. Stolica kao zadatak nudi promišljanja različitih oblikovnih rješenja i zahtijeva ergonomije i funkcionalnosti kao i uporabe materijala.

Radovi učenika bit će izloženi na izložbi povodom Dana škole koja će se održati u petak 31. svibnja.

 

[više]

Posjet osmih razreda Vukovaru

Autor: Tena Farkaš, 29. 5. 2019. 16:43

Učenici osmih razreda Osnovne škole Velika Pisanica, 16. i 17. svibnja, bili su u posjetu Vukovaru. Terenska nastava održana je u sklopu projekta Posjet osmih razreda Vukovaru čije troškove snosi Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Tijekom dvodnevnog boravka u Vukovaru posjetili su mnogo memorijalnih lokacija. Prvog dana, nakon dolaska, održano je predavanje u Memorijalnom centru. Nakon toga je slijedio posjet Muzeju vučedolske kulture, obilazak centra Vukovara te disko večer na brodu cafe bar Rich. Drugog dana posjeta obišli su memorijalne lokacije: bolnicu, Memorijalno groblje, Spomen centar Ovčara, Spomen dom hrvatskih branitelja, Crkvu sv. Filipa i Jakova te Memorijalni centar.  Zaključak i završetak dovodnevnog posjeta bio je posjet Školi mira gdje je održan kviz na kojem su učenik Filip Perdedaj i učenica Lorena Pajdlin osvojili drugo mjesto.

 

[više]

Državno natjecanje iz Sigurno u prometu

Autor: Viktor Breškić, 29. 5. 2019. 09:46

Na 27. Državnom natjecanju iz poznavanja prometnih propisa i vještine upravljanja biciklom „Sigurno u prometu“ koje se ove godine održalo u Zadru od 21. do 24. 5. 2019., ekipa Bjelovarsko-bilogorske županije osvojila je ekipno 10. mjesto. Ekipu Bjelovarsko-bilogorske županije predstavljali su učenici Lana Kočiš I Marko Kolarić iz naše škole, te Petra Halužan i Leo Majhen iz OŠ Mirka Pereša Kapela. Lana je pojedinačno bila 22. a Marko 11.

Čestitam natjecateljima!

Napisao: Viktor Breškić

 

 

 

[više]

Obilježen VIII. Tjedan zdravlja

Autor: Marina Malešević, 28. 5. 2019. 10:35

Povodom obilježavanja 8. Tjedna zdravlja Bjelovarsko – bilogorske županije, članovi udruge Impress održali su radionicu na temu „Pubertet“. Studenti medicinskog usmjerenja Hana Črnjević i Karlo Vlašić te Dubravko Šopar upoznali su učenike petih, šestih i osmih razreda s fizičkim i psihičkim promjenama koje se događaju tijekom puberteta. Praktična radionica obuhvatila je teme o očuvanju vlastitog zdravlja i prevenciji spolnih bolesti. Učenici su sa zanimanjem pratili radionicu te aktivno u njoj sudjelovali.

 

[više]

UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED

Autor: Ivan Piria, 27. 5. 2019. 10:53

UPIS UČENIKA U

PRVI RAZRED

srijeda, 19.6.2019. godine

 

10.00 sati Velika Pisanica (učiteljica M. Dent i stručna suradnica M.Šabić)

11.00 sati Babinac (učiteljica M. Mrzlečki i stručna suradnica M. Šabić)

11.30  sati Bedenik  (učiteljica D.Dašek i stručna suradnica M. Šabić)

12.00  sati Lasovac  (učiteljica Ivana Čer Dvornik i stručna suradnica M. Šabić)

Na upis ne dovoditi dijete.

Roditelji su na upis dužni donijeti OIB  djeteta.

Molimo roditelje da se pridržavaju navedenog rasporeda.

 

Velika Pisanica, 20.5.2019. godine

Ravnateljica: Ivana Haić, prof.

                                                                              

                                                                                                        

[više]

Najava za Dan škole, 31. svibnja 2019. godine

Autor: Ivana Haić, 23. 5. 2019. 11:00

petak, 31. svibnja 2019. godine obilježit ćemo 60. obljetnicu rada OŠ Velika Pisanica. Svi učenici matične i područnih škola dolaze jutarnjim autobusima u matičnu školu. Kulturni program započinje u Društvenom domu u 8.00 sati i traje do 9.15 sati. Nakon toga će svi učenici u holu škole dobiti besplatni gablec. U 9.30 sati započinju sportske igre učenika i učitelja na školskim igralištima po sljedećim kategorijama:

 

 • Nogomet za učenike 5. i 6. - ih razreda predmetne nastave (dječaci)
 • Odbojka za učenike 7. i  8. - ih razreda (gosti su učenici iz OŠ Ivan vitez Trnski Nova Rača)
 • Kros za učenike razredne nastave
 • Graničar za učenike 3. i 4. razreda
 • Sportske igre spretnosti za učenike 1. i 2. razreda

Autobusi dolaze u 12.30 sati. Molimo sve učenike da se kulturno ponašaju te omoguće da se Dan škole dostojno obilježi. Također povodom Dana škole bit će postavljena izložba učeničkih radova učenika 7.-ih razreda koji su nastali na radionici Mala škola dizajna. Izložba će biti postavljena u školskoj knjižnici.

Projekt 60. godina rada OŠ Velika Pisanica financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Općina Velika Pisanica. U sklopu navedenoga, podijeliti ćemo sukulentne i  cvjetne biljke u teglicama (teglice će biti u Društvenom domu pa će se podijeliti nakon programa) te ćemo otvoriti suhi vrt u školi i zajednički se družiti. Pozivamo sve zainteresirane mještane na kulturnu i sportsku manifestaciju povodom 60. obljetnice rada naše škole.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Najava radionice 7.-ih razreda za četvrtak, 23.5.2019.

Autor: Ivana Haić, 20. 5. 2019. 13:20

U četvrtak, 23. svibnja 2019. godine učenici 7.ab razreda (26 učenika) i 3 učitelja (Tena Farkaš – likovna kultura, Josipa Ivanović – biologija, Mario Kuštan – tehnička kultura) te Ada Kezić, hrvatska dizajnerica sudjelovat će u radionici Hrvatskog dizajnerskog društva. Radionica će biti od 9.45 do 13.00 sati u učionici likovne kulture.

Glavni zadatak je stolica kao najzahtjevniji „komad“ namještaja pri oblikovanju, no polaznici se neće  ograničiti samo na stolicu kao zadatak. Ukoliko im mašta proradi, mogu napraviti i neki potpuno drugi produkt...

Preporuka je svakako da se radi timski u grupicama po 2-3 polaznika, no moguć je i individualni pristup rješavanju zadatka.

Opis radionice:

Cilj radionice je uključiti djecu u proces stvaranja/dizajniranja s definiranim zadatkom tj. stolice od materijala koji nastaju reciklažom (plastičnih materijala, drva, kartona, gume)  te ostalih razgradivih materijala. Stolica kao zadatak nudi promišljanja različitih oblikovnih rješenja i zahtijeva ergonomije i funkcionalnosti kao i uporabe materijala.

Potičemo kreativnost i vještinu pri izradi takvih predmeta/proizvoda, kao i razmišljanje o uporabi po mogućnosti ekoloških materijala ili reciklaži postojećih materijala čime proizvodu dajemo dodatnu vrijednost znajući da su ekološki kroz čitav svoj životni vijek. Točnije rečeno, koji su od ideje, preko primjene sirovine, načina proizvodnje, transporta, vijeka i načina upotrebe pa sve do ponovnog recikliranja ekološki osviješteni i brinu o održivom razvoju pojedinca i okruženja.

Projekt je financiralo Ministarstvo kulture u sklopu projekta ''Ruksak pun kulture''. Zahvaljujemo se Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Ministarstvu kulture što su našu školu odabrali u navedenom projektu.

Molimo učenike 7.-ih razreda  da u četvrtak, 23. svibnja 2019. godine donesu: razni reciklirajući materijal; razne tkanine (stare plahte, stoljnjake, odjeću, krpice), karton, kartonske kutije, stare stripove, časopise, novine,  plastične boce i čepove.

Kroz radionicu pokušat ćemo obnoviti stare školske stolice i stoliće. Izložba navedenih radova nakon radionice bit će u knjižnici povodom Dana škole, 31. svibnja 2019. godine.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Biciklom u školu

Autor: Ivana Haić, 20. 5. 2019. 12:40

U ponedjeljak, 20. svibnja 2019. godine učenici 5. i 6.-ih razreda sudjelovali su u biciklijadi zajedno sa svojim učiteljima i razrednicima. Napokon da nas je poslužilo ljepše vrijeme bez kiše tako da smo mogli izrealizirati nastavak projekta ''Biciklom u školu''. Učenici viših razreda predmetne nastave sudjelovali su u navedenom projektu u rujnu 2018. godine. Nakon jutarnje podijele u grupe, doručka i zajedničkog fotografiranja, učenici su se podijelili u 3 grupe. Učenici na  biciklima  su s učiteljima Antonijom Šolajom i Silvijom Hlušička krenuli u obilazak  sela (25 učenika) te im se kasnije oko 9.30 sati priključio i učitelj Mario Šterle. 10-tak učenika bez bicikala krenulo je s učiteljicom Slavkom Soptija u obilazak šume. Učenici koji su ostali u školi (10 učenika) sudjelovali su u uređenju suhog vrta škole u suradnji s učiteljicom Tenom Farkaš i ravnateljicom Ivanom Haić. Oni su nasuli šljunčanim kamenom platoe ispred škole te iza škole, uklonili višak zemlje, uredili te oprali kamen. Zahvaljujemo se g. Robertu Taru na doniranom šljunčanom kamenu kojim smo nasuli platoe za suhi vrt.

U sklopu navedene biciklijade uspjeli smo pokazati primjere funkcionalnog građanskog odgoja, volontiranja, timskog rada, suradnje učenika i učitelja te potrebu bavljenja rekreacijom kroz vožnju biciklima.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Županijske završnice u košarci za dječake i djevojčice 5. i 6. razreda osnovnih škola

Autor: Ivan Piria, 15. 5. 2019. 09:12

 Natjecanje za dječake 5. i 6. razreda održano je u školsko-sportskoj dvorani osnovne škole u Velikom Trojstvu 13. svibnja 2019. godine. Sudjelovali su slijedeći školski sportski klubovi: „Mladost“ IV OŠ Bjelovar, „Vihor“ II OŠ Bjelovar, „Bilogorac“ Velika Pisanica, „Bilogorski vijenac“ Veliko Trojstvo. Za ekipu naše škole nastupili su: Ivan Fertalj, Andreas Grce, Leon Pavlović, Matej Jalić, Teo Lebinac, Patrik Jungvirt.

Konačni poredak dječaci:

1. „Vihor“ II OŠ Bjelovar

2. „Mladost“ IV OŠ Bjelovar

3. „Bilogorski vijenac“ OŠ Veliko Trojstvo

4. „Bilogorac“ OŠ Velika Pisanica

Natjecanje za djevojčice 5. i 6. razreda održano je u školsko-sportskoj dvorani osnovne škole  u Velikom Trojstvu 14. svibnja 2019. godine.Sudjelovali su slijedeći školski sportski klubovi:  „Prva“ I OŠ Bjelovar, „Bilogorac“ Velika Pisanica, Mladost“ IV OŠ Bjelovar. Za ekipu naše škole nastupile su: Ines Lalić, Divamarija Poljan, Jelena Bota, Iva Halar, Valentina Cocut, Lorena Lebinac, Nataša Đurđević, Lucija Stojčević.

Konačni poredak djevojčice:

    1.Mladost“ IV OŠ Bjelovar

    2. „Bilogorski vijenac“ OŠ Veliko Trojstvo

    3. „Bilogorac“ OŠ Velika Pisanica

    4. „Prva“ I OŠ Bjelovar

Članak napisala: Biljana Novković

 

[više]

Na predstavljanju video uradaka svih osnovnih škola sa područja Grada Bjelovara i 8 okolnih Općina, učenici OŠ Velika Pisanica su 10.05.2019. osvojili glavnu nagradu

Autor: Leonardo Gradečak, 13. 5. 2019. 23:36

Glavna nagrada u našim rukama!

Nizu uspjeha učenika naše škole pridodajemo i glavnu nagradu za video uradak u sklopu EU projekta „Odvoji po boji“. Zadatak je bio napraviti video u kojem ćemo prikazati održivo gospodarenje otpadom, a prezentacija svih video uradaka osnovnih škola sa područja Grada Bjelovara i 8 okolnih Općina je bila održana u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar 10. svibnja 2019. godine. Unatoč oštroj konkurenciji, naši učenici su osvojili glavnu nagradu.

Hvala svima na sudjelovanju, veselimo se novim izazovima.

Naš video pogledajte na linku.

https://youtu.be/BZm4UzgPKGM

ili

https://vimeo.com/335807525/8fbbe23f42

 

 

[više]

Županijsko natjecanje iz "Sigurno u prometu" - Pobjednici

Autor: Viktor Breškić, 2. 5. 2019. 17:45

Županijsko natjecanje iz „Sigurno u prometu“ održano je u IV. OŠ u Bjelovaru, dana 02.05.2019. godine.  Na natjecanju su sudjelovali  učenici iz 8 osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije.

Za našu školu u pratnji mentora Viktora Breškića nastupali su: Lana Kočiš, Helena Jozukić, Marko Kolarić i Adrian Hadžija.

Ekipno, naša škola je osvojila 1. mjesto.

Pojedinačno djevojčice: Lana Kočiš 2. mjesto, Helena Jozukić 3. 

Pojedinačno dječaci: Marko Kolarić 1. mjesto, Adrian Hadžija 3. 

Lana Kočiš i Marko Kolarić nastupat će za ekipu naše županije na državnom natjecanju  koje će se održati u Zadru od 21. – 24. 05. 2019. godine. 

Čestitam i sretno na državnom!

Članak napisao: Viktor Breškić

 

[više]

Uskrs i uskrsni običaji

Autor: Ivana Haić, 18. 4. 2019. 09:21

Želimo svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole sretan Uskrs. 

Proljetni odmor učenika započinje u četvrtak, 18. travnja 2019. godine i traje do 26. travnja 2019. godine. Nastava počinje 29. travnja 2019. godine (ponedjeljak).

Uskrs je najveći i najvažniji kršćanski blagdan, ali o njemu se ne govori tako puno kao o Božiću. Tjedan prije Uskrsa naziva se Velikim tjednom. Taj tjedan je vrhunac korizme kroz koju se kršćani pripremaju za proslavu svoga najvećega blagdana – Uskrsa. Korizma traje 40 dana, a obilježena je mirovanjem, tišinom, kajanjem. U današnje vrijeme to nije u velikoj mjeri izraženo, ali u vrijeme naših baka i djedova nije bilo većih javnih okupljanja u vrijeme korizme. Naravno, to nije vrijeme u kojemu i život staje pa su se ljudi okupljali u svojim kućama na raznim prelima, sijelima, divanima, čijanama. To su bili oblici društvenoga života u kojima su ljudi, pogotovo mladi, dobivali priliku družiti se, komunicirati. Posebno su zanimljive u korizmeno vrijeme različite igre kojih se nisu igrala samo djeca nego i mladi.

Veliki tjedan započinje Cvjetnicom, Nedjeljom muke Gospodnje, kada se slavi Isusov slavni ulazak u Jeruzalem. Tada se u crkvu nose grančice na posvetu, a u narodu se na tu nedjelju, iako je u korizmi, oblačilo svečano, veselo ruho, što je bilo u kontrastu prema čitavoj korizmi tijekom koje se nosilo siromašnije ruho, zagasitih boja (najčešće bijelo, crno, smeđe ili tamno modro).

Tjedan u kojemu se trenutno nalazimo jest upravo spomenuti Veliki tjedan. Naziva se velikim jer se tijekom njega intenzivno sjeća i proživljava Isusova muka, smrt i uskrsnuće. Obredi Velikoga tjedna počinju na Veliki četvrtak kada se obilježava dan posljednje večere. Već tada počinju i intenzivne pripreme za slavljenje Uskrsa pa se neizostavno bojaju jaja.

Izvor: http://www.eduvizija.hr/

[više]

Vježba evakuacije i spašavanja uspješno obavljena

Autor: Ivana Haić, 16. 4. 2019. 14:14

U OŠ Velika Pisanica, 15. travnja 2019. godine održana je vježba evakuacije i spašavanja pod nazivom ''Vatreni obruč''.

U vježbi su sudjelovati učenici razredne nastave matične škole, učenici predmetne nastave matične škole, učitelji razredne i predmetne nastave, administrativno tehničko osoblje, ravnatelj i stručni suradnici, Općina Velika Pisanica, DVD Velika Pisanica, PUZS Bjelovar, ŽC 112, hitna medicinska pomoć, policija. Vježbi je nazočio i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs sa suradnicima. Cilj vježbe bila je praktična provjera Plana evakuacije i spašavanje OŠ Velika Pisanica za postupanje u slučaju izvanrednih situacija i valjanosti predviđenih pravaca evakuacije, a promatrala  se i brzina intervencije žurnih službi. Vježba je trajala 30 –tak minuta te je uspješno obavljena. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u vježbi evakuacije i spašavanja OŠ Velika Pisanica te svima onima  koji su pomogli da se vježba uspješno obavi.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Županijsko natjecanje u košarci za djevojčice

Autor: Ivan Piria, 8. 4. 2019. 12:24

Županijsko natjecanje u košarci za djevojčice održano je u četvrtak 04. travnja 2019. godine.Natjecanje se održalo u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Veliko Trojstvo.

Na natjecanju učenica sudjelovale su slijedeće ekipe:

1. ŠŠD „Bilogorac“ Osnovna škola Velika Pisanica u sastavu: Divamarija Poljan, Lorena Lebinac, Nataša Đurđević, Iva Halar, Ines Lalić, Lucija Stojčević, Jelena Bota, Valentina Cocut,Lea Lebinac, Tara Milović.   2. ŠŠD „Mrav“ Osnovna škola Rovišće

3. ŠŠD „Tomislav“ Osnovna škola Berek

4. ŠŠD „Prva“ I. osnovna škola Bjelovar

5. ŠŠD „ Bilogorski vijenac“ Osnovna Škola Veliko Trojstvo

6. ŠŠD „ Ivan Obrljan“ Osnovna škola Ivanska

Konačan poredak ekipa:

 1. ŠŠD „Prva“ I. osnovna škola Bjelovar
 2. ŠŠD „ Bilogorski vijenac“ Osnovna Škola Veliko Trojstvo
 3. ŠŠD „ Ivan Obrljan“ Osnovna škola Ivanska
 4. ŠŠD „Bilogorac“ Osnovna škola Velika Pisanica
 5. ŠŠD „Mrav“ Osnovna škola Rovišće
 6. ŠŠD „Tomislav“ Osnovna škola Berek

Članak napisala: Biljana Novković 

[više]

Odvoji po boji

Autor: Viktor Breškić, 7. 4. 2019. 17:49

 

U četvrtak, 4. travnja 2019. godine, učenici naše škole u sklopu projekta Odvoji po boji sudjelovali su na nekoliko aktivnosti.

U Domu kulture u Bjelovaru održana je predstava Bjelovarskog kazališta na temu odvajanja otpada, glazbena radionica u kojoj su korištena glazbala izrađena od raznih vrsta otpada te na kraju talk show Luke Bulića.

Članak napisao: Viktor Breškić

 

 

[više]

Dani medijske pismenosti 2019.

Autor: Ivan Piria, 4. 4. 2019. 21:27

U sklopu projekta „Dani medijske pismenosti“ učenici osmih razreda (Lorena Pajdlin, Lana Bugarinović, Romana Đurđević, Filip Perdedaj, Marko Pecolaj, Antonia Čuljak i Sara Glumac) 28. ožujka 2019. godine prisustvovali su radionici „Djeca upoznaju medije“ u prostoru Media Towera u Zagrebu. Učenike su ugostili djelatnici informativne agencije Media servis koja dijeli poslovni prostor s pet radijskih postaja: Gold FM, Narodni radio, Antena Zagreb, Enter Zagreb i Extra FM. Nakon dobrodošlice domaćina, učenici su dobili priliku vidjeti kako izgleda jedan radni dan na radiju, a iznenadio ih je broj zaposlenika i složenost njihovog posla. Saznali su kako se bira glazba, njima najprepoznatljiviji element radija te kako ljudi na radiju dolaze do novih hitova, a vidjeli su i kako izgleda javljanje uživo iz studija. Ovdje ih je najviše iznenadilo to kako ljudi drugačije zvuče uživo u odnosu na ono kako zvuče kada ih slušaju na radiju. Domaćini na radiju potrudili su se učenicima održati niz zanimljivih predavanja o uobičajenom radnom danu na radiju, pripremama za javljanje uživo i pisanju vijesti za radio, nagradnim igrama koje su postale hit među slušateljima, ali i o odgovornosti koju nosi svako javljanje u eter. Kako bi radionica bila još zanimljivija, učenici su dobili i poneki zadatak. Najhrabriji među njima dobili su priliku snimiti svoje vijesti, a svi zajedno osmišljavali su pitanja za intervju s nekom glazbenom zvijezdom čiju glazbu vole slušati. Voditelji putovanja bili su učitelji Ivan Piria i Senada Piria.

Članak napisala: Senada Piria

[više]

Državno natjecanje u krosu

Autor: Ivan Piria, 29. 3. 2019. 11:45

Dana 24. i 25. 03. 2019. godine u Poreču  održano je Državno  natjecanje u krosu.

Učenice naše škole  ekipno su osvojile 20. mjesto u kategoriji  5. i 6. razreda.

Pojedinačno:    

34. mjesto:  Ines Lalić

64. mjesto:  Diva Marija Poljan

65. mjesto:  Jelena Bota

67. mjesto: Valentina Cocut

 

 

Naša škola  prvi put je nastupila na Državnom prvenstvu, a plasman je ostvarila na Županijskoj završnici 26.10.2018. u Garešnici. Velike čestitke našim učenicama!

Danas fair play igram, sutra fair play živim.

Članak napisala: Biljana Novković

 

[više]

Najava vježbe evakuacije ''Vatreni obruč'' u OŠ Velika Pisanica

Autor: Ivana Haić, 27. 3. 2019. 07:48

ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine u 12.50 sati u matičnoj školi u Velikoj Pisanici održat će se vježba evakuacije pod nazivom ''Vatreni obruč''. Vježba će biti 6. i 7. školski sat, a u vježbi će sudjelovati učenici razredne nastave matične škole, učenici predmetne nastave matične škole, učitelji razredne i predmetne nastave koji ponedjeljkom  imaju nastavu u navedeno vrijeme, administrativno tehničko osoblje, ravnatelj i stručni suradnici, Općina Velika Pisanica, DVD Velika Pisanica, PUZS Bjelovar, ŽC 112. Molimo učenike da se pridržavaju dogovorenog elaborata vježbe s kojim će ih upoznati razrednici kako bi sve proteklo u najboljem redu. Cilj vježbe je praktična provjera Plana evakuacije i spašavanje OŠ Velika Pisanica. Osim osposobljenosti djelatnika i učenika za postupanje u slučaju izvanrednih situacija i valjanosti predviđenih pravaca evakuacije, promatrat će se i brzina intervencije žurnih službi. Predviđeno trajanje vježbe je 30 minuta. 

Članak napisala: Ivana Haić

[više]

Sjajni rezultati sa Županijskog natjecanja iz geografije

Autor: Ivana Haić, 21. 3. 2019. 11:46

Na Županijskom natjecanju iz geografije održanom u ČOŠ J. A. Komenskog u  Daruvaru, 18. ožujka 2019. godine učenica Lana Kočiš, 5. a razred osvojila je fenomenalno 1. mjesto za učenike 5.-ih razreda. Učenicu je za natjecanje pripremala mentorica, učiteljica povijesti i geografije Maja Car. Na natjecanju je postignut još jedan odličan rezultat. Učenica Katarina Car, 6.b razred  osvojila je 3. mjesto za učenike 6.-ih razreda, a učenicu je pripremala za natjecanje učiteljica Ivana Mihalinec Biškup (u 5. razredu i 1. polugodištu 6.razreda učitelj Zvonimir Biškup). Čestitamo učenicama i mentorima na ovim sjajnim rezultatima  te im želimo puno sreće i uspjeha.

Članak napisala: Ivana Haić

 

[više]

Na Županijskom natjecanju iz povijesti naša Lorena osvojila 2. mjesto

Autor: Ivana Haić, 21. 3. 2019. 11:43

 

Na Županijskom natjecanju iz povijesti održanom u OŠ Slavka Kolara u Hercegovcu, 8. ožujka 2019. godine učenica Lorena Pajdlin, 8. b razreda osvojila je odlično 2. mjesto za učenike 8.-ih razreda.

Učenicu je za natjecanje pripremala mentorica, učiteljica povijesti i geografije Maja Car. Čestitamo učenici i mentorici na ovom sjajnom rezultatu te im želimo puno sreće i uspjeha u daljnjim natjecanjima.

Članak napisala: Ivana Haić

 

 

 

[više]

Dan žena u našoj školi

Autor: Nataša Saraja, 10. 3. 2019. 17:12

I mi smo u petak 8. ožujka obilježili Međunarodni dan žena. Tom prigodom učenici sedmih razreda kratkim su prigodnim programom čestitali njihov dan svim učenicama, učiteljicama i zaposlenicama škole.

Sve nazočne učenici su upoznali s važnošću tog dana, zašto se uopće obilježava i kako je sve počelo. Također su iznijeli podatke o položaju žena u Hrvatskoj. Tako su nas upoznali s činjenicom da u stvarnosti žene i dalje doživljavaju mnoge oblike diskriminacije u odnosu na muškarce. Unatoč činjenici da su obrazovanije imaju i dalje manju prosječnu plaću, teže napreduju. 98% žrtava obiteljskog nasilja su žene.

Na kraju su zaključili i poručili učenicama da je obrazovanje ključ uspjeha i jedini način da žene budu uspješne, samostalne i zadovoljne.

Članak napisala: Nataša Saraja

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


 
PROJEKT DRVOKOD

 
Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Tražilica
 
DOKUMENTI ŠKOLE

 
KORISNI LINKOVI

 

 

 

 
ŠKOLSKI UDŽBENICI

 

 

 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 10. 2016.

Ukupno: 66274
Ovaj mjesec: 454
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Pisanica / Hrvatskih mučenika 3, HR-43270 Velika Pisanica / www.os-velika-pisanica.skole.hr / ured@os-velika-pisanica.skole.hr
preskoči na navigaciju