preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Pisanica

 > Naslovnica
Vijesti

Biciklom u školu

Autor: Ivana Haić, 20. 5. 2019.

U ponedjeljak, 20. svibnja 2019. godine učenici 5. i 6.-ih razreda sudjelovali su u biciklijadi zajedno sa svojim učiteljima i razrednicima. Napokon da nas je poslužilo ljepše vrijeme bez kiše tako da smo mogli izrealizirati nastavak projekta ''Biciklom u školu''. Učenici viših razreda predmetne nastave sudjelovali su u navedenom projektu u rujnu 2018. godine. Nakon jutarnje podijele u grupe, doručka i zajedničkog fotografiranja, učenici su se podijelili u 3 grupe. Učenici na  biciklima  su s učiteljima Antonijom Šolajom i Silvijom Hlušička krenuli u obilazak  sela (25 učenika) te im se kasnije oko 9.30 sati priključio i učitelj Mario Šterle. 10-tak učenika bez bicikala krenulo je s učiteljicom Slavkom Soptija u obilazak šume. Učenici koji su ostali u školi (10 učenika) sudjelovali su u uređenju suhog vrta škole u suradnji s učiteljicom Tenom Farkaš i ravnateljicom Ivanom Haić. Oni su nasuli šljunčanim kamenom platoe ispred škole te iza škole, uklonili višak zemlje, uredili te oprali kamen. Zahvaljujemo se g. Robertu Taru na doniranom šljunčanom kamenu kojim smo nasuli platoe za suhi vrt.

U sklopu navedene biciklijade uspjeli smo pokazati primjere funkcionalnog građanskog odgoja, volontiranja, timskog rada, suradnje učenika i učitelja te potrebu bavljenja rekreacijom kroz vožnju biciklima.

Članak napisala: Ivana Haić

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Pisanica / Hrvatskih mučenika 3, HR-43270 Velika Pisanica / www.os-velika-pisanica.skole.hr / ured@os-velika-pisanica.skole.hr
preskoči na navigaciju