preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Pisanica

 > Naslovnica
Vijesti

Radionica u sklopu projekta "Ruksak pun kulture"

Autor: Tena Farkaš, 29. 5. 2019.

U četvrtak 23. svibnja 2019. u školi je održana radionica u sklopu projekta "Ruksak pun kulture". Sudionici radionice Hrvatskog dizajnerskog društva bili su učenici 7. a i b razreda s učiteljicama Josipom Ivanović, Tenom Farkaš i učiteljem Mariom Kuštanom, a voditeljica radionice bila je hrvatska dizajnerica Ada Kezić.
Glavni zadatak bio je stolac kao najzahtjevniji "komad" pri oblikovanju najmeštaja, no učenici se nisu susprezali upotrijebit maštu te su izdizajnirali različite njihaljke, ležaljke te ostale "komade" namještaja na kojima se može sjediti, ležati, opuštati. Cilj radionice bio je uključiti djecu u proces stvaranja/dizajniranja s definiranim zadatkom tj. stolice od materijala koji nastaju reciklažom (plastičnih materijala, drva, kartona, gume) te ostalih razgradivih materijala. Stolica kao zadatak nudi promišljanja različitih oblikovnih rješenja i zahtijeva ergonomije i funkcionalnosti kao i uporabe materijala.

Radovi učenika bit će izloženi na izložbi povodom Dana škole koja će se održati u petak 31. svibnja.

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Pisanica / Hrvatskih mučenika 3, HR-43270 Velika Pisanica / www.os-velika-pisanica.skole.hr / ured@os-velika-pisanica.skole.hr
preskoči na navigaciju