preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Pisanica

vijesti

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Ivana Čer Dvornik, 18. 11. 2020. 08:48

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

˝Najljepše je imati djecu, jer djeca su budućnost, ona su nada u bolje sutra, vjera da će ono što slijedi zaštititi starost. Kad čovjek ima djecu, onda je sve bolje, jer kad vas svi napuste, opet  vam ostaju vaša djeca. Sve to pak povećava vašu odgovornost jer, ako želite bolju budućnost, onda morate svim silama nastojati da tome i sami pridonesete.

Naučite djecu da se smiju, da misle lijepo, da ih upozorite da njihova htijenja ne budu veća od nebeskog svoda, da njihove ruke ne prljaju ničija djetinjstva i ničije želje, morate ih jednostavno naučiti da ljube.

Ako imate djecu, pogledajte ponekad u plavi satenski svod pa ako među zvjezdastim krijesnicama spazite makar jednu kojoj biste željeli biti bliže, sjetite se djece, jer čak ako vi u tome i ne uspijete, umjesto vas sve će to učiniti vaša djeca. Odgovorite na sva njihova pitanja, nađite vremena za njih, pa makar poslije morali čitati i stare novine, poljubite njihove dobre djetinje snove, učinite da njihove čudesno blistave oči vide samo dobra svitanja, vedre dane i velike zvijezde. Ne dopustite da njihovu maštu satre zlo. Zaustavite svijet, zaustavite vrijeme ako ne stignete dati djeci sve što im treba da odrastu u čistoj ljepoti, jer za ono što se sada događa nisu kriva djeca.

Kad čovjek bolje razmisli, djeca su jedino dobro koje je čovječanstvu ostalo. Sve drugo uništeno je u nastojanju da sitni ljudski stvor bude veći od misli, od riječi, od Boga...˝

Ulomak ˝Priče za roditelje˝ Siniše Glavaševića, poginulog novinara radio Vukovara.

Učenici PŠ Lasovac obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje izradom panoa u svojim učionicama,paljenjem lampaša te na satovima Hrvatskog jezika i Satu razrednika.

g

g

[više]

DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Sanela Gerić, 19. 10. 2020. 21:31

         S dolaskom jeseni u naše selo, na voćkama, u povrtnjacima i na oranicama, dozreli su razni plodovi jeseni. Učenici naše škole su u svojim razrednim odjelima obilježili Dan kruha i zahvalnosti za te plodove zemlje na satovima Hrvatskog jezika, Vjeronauka, Sata razrednika, Prirode i društva, Matematike, Likovne i Glazbene kulture. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, nismo mogli tradicionalno obilježiti Dane kruha u suradnji s župnikom iz Šandrovca. Učenici su u školu donijeli plodove te od njih izrađivali ukrase, radili razredne panoe, slikali, pisali, crtali, pjevali o jeseni i kruhu, glumili, razgovarali o nastanku kruha te izrađivali pekarske proizvode. Posebno se razgovaralo o važnosti kruha u našem životu i zahvalnosti što ga imamo svaki dan na stolu u našim obiteljima.

 

 

 

[više]

DOBRO DOŠLI!

Autor: Danijela Vukman Pavlović, 7. 9. 2020. 16:08

 

  Učiteljica 1.razreda srdačno je dočekala svoje prvašiće i poželjela im puno uspjeha u njihovom školovanju. Učenici su bili oduševljeni novim knjigama. Prvi dan je prošao u velikom veselju i pjesmi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[više]

LJUBAV JE CVIJET!

Autor: Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Danijela Vukman Pavlović, Sanela Gerić, 14. 2. 2020. 13:00

 

Valentinovo se obilježilo u PŠ Lasovac likovnim radionicom. Učenici 1.-4. razreda izrađivali su papirnate cvjetove sa porukom o ljubavi koja se uz pomoć bubamare skrivala u središtu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[više]

SUSRET S BISKUPOM

Autor: Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Danijela Vukman Pavlović, Sanela Gerić, 24. 1. 2020. 15:09

         Dana 23. siječnja 2020. godine našu područnu školu u Lasovcu posjetio je biskup Vjekoslav Huzjak. Budući da je biskup po svojoj dužnosti obvezan pohoditi biskupiju, tako je 23. siječnja pohodio i Župu Pohoda Blažene Djevice Marije u Šandrovcu. Prilikom pohoda, biskup posjećuje sve važne ustanove, posvećena mjesta i stvari koja se nalaze na području župe. Samim time posjetio je i našu školu kao izrazito važno mjesto u kojemu se osim odgoja i obrazovanja prenose i vjerski sadržaji. Učenici su zajedno s učiteljicama pripremili kratki program za biskupa, a biskup im je po završetku biskup uputio nekoliko ohrabrujućih pastirskih riječi. Osim biskupa, u pratnji su bili župnik Saša Šargač, dekan Krešimir Žinići tajnik Dejan Tot.

             Susret je prošao u razigranom i veselom raspoloženju, a naši učenici kao i gosti su bili obogaćeni za još jedan predivan susret.

Vijest napisala: Marina Marušić

 

 

 

[više]

"OD SRCA ZA ZVONIMIRA"

Autor: Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Danijela Vukman Pavlović, Sanela Gerić, 13. 12. 2019. 21:18

Učenička zadruga Područne škole Lasovac izradila ukrase za Božić,  male patuljke.

Obavještavamo sve zainteresirane da od idućeg tjedna mogu kupiti ukras.

Sav prikupljeni novac ide u humanitarne svrhe za projekt naše škole „Od srca za Zvonimira“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[više]

SVETA LUCIJA

Autor: Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Danijela Vukman Pavlović, Sanela Gerić, 13. 12. 2019. 20:53

            Kao i svake godine i ove su godine učenici su sadili pšenicu na dan svete Lucije. Ukrasili su čašice u koje su posadili pšenicu. Učenici će ukrašene čašice i  pšenicu nositi svojim  kućama.

           Svi razredi  zajedno su surađivali i bili vrlo aktivni. Vladao je vrlo vedar duh i božićna atmosfera.Hvala našoj vjeroučiteljici Marini Marušić na pomoći.

 

 

 

 

 

 

[više]

SVETI NIKO SVIJETOM ŠETA

Autor: Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Danijela Vukman Pavlović, Sanela Gerić, 6. 12. 2019. 20:41

          06.12.2019.u našoj je školi održana prigodna priredba povodom Svetog Nikole za polaznike male škole i sve prisutne. Kao i svake godine sveti Nikola je ponovo došao u Lasovac i darivao je učenike od prvog do četvrtog razreda kao i polaznike male škole. Djeca su bila vesela jer ih ni ove godine nije posjetio Krampus.

       Zahvaljujemo se svima koji  su došli pogledati nastupe svojih školaraca. Hvala i općini Šandrovac, načelniku Josipu Dekaliću, na slatkim i velikim poklonima!

 

 

 

 

 

[više]

BOŽIĆNA RADIONICA

Autor: Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Danijela Vukman Pavlović, Sanela Gerić, 6. 12. 2019. 12:35

            Dana 06.12.2019. u našoj su se školi izrađivali ukrasi za školsku jelku.

            Radionica je  bila zanimljiva, kuglice su uspješno završene te je zajednički okićena naša školska jelka. Vladao je vedri duh Božića. Kuglice koje su izradili, učenici će prije Božića nositi svojim kućama.

           Neka vam Božić bude pun topline u svakom domu i osmijeha na  svakom licu. Svima želimo sretnu i uspješnu 2020.godinu!

 

 

 

 

 

[više]

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

Autor: Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Danijela Vukman Pavlović, Sanela Gerić, 18. 11. 2019. 17:26

            Dana 18.11.2019. u Osnovnoj školi Velika Pisanica, PŠ Lasovac u u sklopu nastave i sata razrednika učenici 1.-4. razreda zajedno sa svojim učiteljicama obilježili su dostojanstveno Dan sjećanja na Vukovar. Tom prigodom učenici su pogledali kratak dokumentaran film , te se likovno i literarno izrazili. 

 

 

 

 

 

 

 

[više]

MIRISI I OKUSI ZAVIČAJA

Autor: Sanela Gerić, 4. 11. 2019. 19:13

        Učenici naše škole sudjelovali su na likovnom natječaju općine Velika Pisanica povodom Dana oslobođenja općine Velika Pisanica te vojno-redarstvene operacije "Otkos 10". 

Tema likovnih  radova za učenike razredne nastave bila je Mirisi i okusi zavičaja. Učenica Monika Krasnići osvojila je prvo mjesto, a Barbara Faget treće mjesto.  

           Zahvaljujemo se načelniku općine na lijepom poklonu.

 

 

 

 

 

[više]

ZAGREB-IZVANUČIONIČKA NASTAVA

Autor: Anita Farkaš, Danijela Vukman Pavlović, Sanela Gerić, 28. 10. 2019. 18:56

       Učenici područnih škola Lasovca , Bedenika , Babinca i Ribnjačke 25.10.2019. bili su na izvanučioničkoj nastavi u Zagrebu. Gledali su zanimljivu predstavu Pipi Duga Čarapa u kazalištu Trešnja o pustolovinama snažne djevojčice Pipi i njenih prijatelja. Nakon predstave, išli su na ukusan ručak u restoran Medvedgrad. Zatim su posjetili Muzej Iluzija gdje su mogli razgledati različite eksponate i sobe optičkih iluzija u kojima su se fotografirali i zabavili. Puni dojmova, krenuli su u šetnju Ilicom,nakratko se okrijepili ukusnim sladoledom, te nastavili šetnju do glavnog zagrebačkog trga, gdje su razgledali različite znamenitosti te se fotografirali.

            Umorni od šetnje, ali puni lijepih dojmova i veseli, krenuli su prema  svojim kućama, gdje su i stigli u poslijepodnevnim satima.

 

 

 

[više]

SVJETSKI DAN HRANE

Autor: Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Danijela Vukman Pavlović, Sanela Gerić, 24. 10. 2019. 15:56

       Svjetski dan hrane u PŠ Lasovac, obilježili smo 17. listopada 2019. godine. Učenici su u školu donijeli pekarske proizvode, plodove jeseni i kolače. Velečasni Saša Šargač posvetio je hranu na stolovima, a učenici svih razreda naše škole  prigodnom su recitatorskom i glazbenom  točkom sudjelovali u obilježavanju sa svojim učiteljicama te vjeroučiteljicom. Svi smo se zasladili donešenom i posvećenom hranom. Velečasnog Sašu darivali smo ukusnim proizvodima i prigodnim poklonom.

          Zahvaljujemo se svim roditeljima, bakama i ostalim članovima obitelji  na pečenju kruha, kolača  i peciva.

 

 

 

 

 

[više]

OTPATKE POHRANI I KOMPOSTER NAHRANI!

Autor: Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Danijela Vukman Pavlović, Sanela Gerić, 23. 9. 2019. 20:18

        

     Učenici su sastavili komposter uz pomoć učiteljica. Komposter su iznijeli u školsko dvorište.Zatim su učenici u kompster pokupili suhe grane ocvalog cvijeća.Jedva su dočekali da za užinu dobiju bananu, ekolozi  iz svakog  razreda su pokupili kore i bacili ih u komposter! 

 

 

 

 

 

 

 

 

[više]

POZDRAV JESENI!

Autor: Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Danijela Vukman Pavlović, Sanela Gerić, 23. 9. 2019. 19:56

 

           Danas su učenici od 1.-4. razreda PŠ Lasovac za vrijeme nastavnih satova pozdravili dolazak novog godišnjeg doba. Uredili su razrede šumskim sjemenkama, plodovima, lišćem te tako doprinijeli jesenskom ugođaju. Uz prigodan razgovor te motivaciju, od danas će i vizualno moći usvojiti znanje vezano uz jesen.

 

 

 

 

 

 

 

[više]

Dobro došli prvašići!

Autor: Ivana Čer Dvornik, 11. 9. 2019. 14:53

  9. rujna smo u našoj školi dočekali sedam veselih dječaka i djevojčica koji su krenuli u prvi razred. Dobrodošlicu su im poželjeli stariji prijatelji te im zajedno s učiteljicama zaželjeli puno uspjeha u školi. U prvim danima nastave posjetila nas je i djelatnica Policijske postaje Bjelovar te upozorila đake na važnost pravilnog ponašanja u prometu zbog vlastite sigurnosti te im podijelila pomagala za bolju uočljivost u prometu. Sretno prvašići!

 

h

 

h

[više]

ZAVRŠNA ŠKOLSKA PRIREDBA

Autor: Marina Roher, Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Sanela Gerić, 14. 6. 2019. 11:41

        13.6.2019. u PŠ Lasovac održana je završna priredba učenika od 1. - 4. razreda.  Tom prilikom učenici su se predstavili pjesmama,plesom i igrokazima kako bi se oprostili od školske godine. Marljivo i uporno vježbali su te hrabro prikazali naučeno. Programu je prisustvovala ravnateljica I. Haić i župnik S. Šargač.

 

 

 

 

 

 

 

[više]

ODVOJI PO BOJI!

Autor: Marina Roher, Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Sanela Gerić, 7. 6. 2019. 12:10

    Učenici OŠ Velika Pisanica osvojili su nagradu za video uradak u sklopu EU projekta „Odvoji po boji“. Dio te nagrade stigao je i u našu školu-komposter. Učenici su samostalno sastavili komposter, istražili što se u njega odlaže te krećemo s njegovom upotrebom. Čuvajmo našu dragu planetu!

I

I

I

I

I

 

[više]

IZVANUČIONIČKA NASTAVA SLAVONSKI BROD

Autor: Marina Roher, Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Sanela Gerić, 4. 6. 2019. 11:43

              Učenici područnih škola Lasovca , Bedenika , Babinca i Ribnjačke 30.6.2019. posjetili su Slavonski Brod u skolpu izvanučioničke nsatave.

Tom prilikom učenici su obišli staru Tvrđu grada Slavonskog Broda te naučili o povijesti grada i obrani grada u Tvrđi.

U „Muzeju tamburica“ učili smo o povijesti nastanka tamburica i tamburaških orkestara. Osim toga pogledali smo kako se izrađuje tamburica i gitara.

Nakon kraće šetnje centrom grada učenici su posjetili Spomen kuću D.Tadijanovića te učili o životu i bogatom pjesničkom stvaralaštvu ovog poznatog hrvatsskog pjesnika.

Umorni i već pomalo gladni ručali smo i krenuli u razgledavanje u obližnje mjesto Rušćica gdje smo posjetili ZOO Milčec.

Ljubazni domaćini pokazali su životinje o kojima se brinu te kako se pojedine životinje hrane i timare.

Umorni ,ali ipak zadovoljni od puta u večernjim satima vratili smo se kućama.

 

 

 

[više]

Izvanučionička nastava četvrtog razreda

Autor: Ivana Čer Dvornik, 24. 5. 2019. 15:05

     Naši učenici četvrtog razreda, posjetili su 24.5.2019. Policijsku postaju u Bjelovaru te Muzej grada Bjelovara. Policajci su ih upoznali sa svojim poslom, pravilima ponašanja i prometnim pravilima. Zatim su poslušali predavanje “M.A.H-1 -  Mogu, ako hoću“. Predavanje je bilo poučno za sve učenike. Poslije Policijske postaje razgledali  su  povijesne znamenitosti grada Bjelovara kroz šetnju središtem grada te posjetili Muzej grada Bjelovara u kojemu su razgledali izložbu Ivana Meštrovića i zavičajnu zbirku. Na kraju su se zasladili i osvježili ukusnim sladoledom.

l

l

 

[više]

#Recikliranje

Autor: Marina Roher, Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Sanela Gerić, 17. 4. 2019. 12:57

   

 Učenici PŠ Lasovac od 1. do 4.razreda, zajedno sa svojim učiteljicama, posjetili  su 17.4.2019. „ing.LaBoComerce„ skladište metalnog otpada u Lasovcu.

   Gospodin Lazić ljubazno je dočekao naše učenike te im objasnio način razvrstavanja otpada te potrebu za reciklažom otpadnih materijala i njihovu ponovnu upotrebu. Učenici su sa zanimanjem promatrali rastavljanje automobila,razvrstavanje otpada te njegovo usitnjavanje.

   Učenici su upoznati sa recikliranjem i očuvanjem naše planete te ekologijom u praktičnoj upotrebi jer se u našoj školi,kao i u njihovim domovima, također otpad razvrstava u različite spremnike. 

Poručujemo svima:  #recikliranjejefora!

R

R

R

[više]

KAZALIŠNA PREDSTAVA MAJSTORI

Autor: Marina Roher, Anita Farkaš, Ivana Čer Dvornik, Sanela Gerić, 8. 3. 2019. 14:10

         

         Dana 08.03.2019. učenici PŠ Lasovac bili su na kazališnoj predstavi Majstori  u izvedbi Teatra to go u Društvenom domu u Velikoj Pisanici. Predstava je bila vrlo interaktivna, dinamična, smiješna i poučna. Naši učenici su uživali od početka do kraja predstave. Posebno im se svidio Majstor Leopold.

         Nakon predstave su se malo družili s glumcima Dejanom Fajfer i Goranom Smoljanović i razgovarali o predstavi.

 

 

 

 

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


 
 > Područne škole  > PŠ Lasovac
CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Pisanica / Hrvatskih mučenika 3, HR-43270 Velika Pisanica / www.os-velika-pisanica.skole.hr / ured@os-velika-pisanica.skole.hr
preskoči na navigaciju