preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Pisanica

vijesti

Pozdrav iz Zagreba!

Autor: Rada Božić, 25. 10. 2019.

Posjet gradu Zagrebu

Zajedno s ostalim Područnim školama posjetili smo Zagreb. U kazalištu Trešnja gledali smo predstavu "Pipi Duga Čarapa". Nakon predstave otišli smo na ručak u restoran Medvedgrad. Muzej Iluzija posebno je oduševio učenike. Prošetali smo Ilicom, fotografirali se na Trgu bana Jelačića, pojeli sladoled i zadovoljni krenuli kući.

[više]

Dan kruha i plodova zemlje

Autor: Rada Božić, 16. 10. 2019. 10:30

16.10.2019. godine obilježili smo Dan kruha i plodova zemlje. Učionicom su se širili mirisi krušnih proizvoda okruženih plodovima zemlje. 

[više]

ZAVRŠNA SVEČANOST I ISPRAĆAJ UČENIKA 4.R

Autor: Danijela Vukman Pavlović, 15. 6. 2019. 13:35

12. 6. 2019. u PŠ Ribnjačka održana je svečanost povodom završetka školske godine te oproštaj od učenika 4. razreda. Svečanost je počela u 9 sati. Učenici su sa svojom razrednicom i vjeroučiteljicom pripremili program, recitacije, plesa i pjesme.U publici su bile mame i bake učenika, a u goste nam je došla i naša ravnateljica.

Nakon programa, učenice 2.razreda održale su dirljiv govor za ispraćaj učenika 4.r i uručile mu prigodan poklon. Nakon tog tužnijeg dijela, počastili smo se sokovima i kolačima i nastavili druženje u veselijem tonu.....

[više]

DAN OŠ VELIKA PISANICA

Autor: Danijela Vukman Pavlović, 2. 6. 2019. 13:27

31.5. 2019. učenici 2. i 4. razreda PŠ Ribnjačka sudjelovali su u proslavi Dana škole u Velikoj Pisanici. Svečanost je održana u Društvenom domu gdje su recitirali pjesmu Tajna lijepe riječi. Nakon toga, uputili su se na školsko igralište gdje su održana sportska natjecanja. 3. i 4. razredi su se natjecali u momčadskoj igri " Graničar", a 1. i 2.razredi sudjelovali su u štafetnim igrama spretnosti.

 

 

 

 

 

[više]

SLAVONSKI BROD

Autor: Danijela Vukman Pavlović, 2. 6. 2019. 12:10

30.5.2019. uputili smo se na izvanučioničku nastavu u Slavonski Brod s ostalim učenicima Područnih škola i njihovim učiteljicama. Prvo smo posjetili staru Tvrđavu grada, a zatim Muzej tamburica gdje smo odgledali prezentaciju o povijesti nastanka tamburice i tamburaškog orkestra.Nakon toga smo vidjeli kako se izrađuje tamburica i koji sve materijali su za to potrebni.

Nadalje, uputili smo se prema centru grada, vidjeli spomenik I.B.Mažuranić, te posjetili Spomen kuću Dragutina Tadijanovića, hrvatskog pjesnika.Tamo smo, obilazeći prostorije, učili o njegovom životu i pjesničkom stvaralaštvu.

I na kraju, učenicima najzabavniji dio, posjetili smo ZOO MIlčec u Ruščici.Učenici su tamo mogli vidjeti i čuti o puno vrsta životinja o kojima se obitelj Milčec brine.Nakon razgleda i okrijepe krenuli smo prema svojim Područnim školama, naravno, uz druženje i pjesmu.

[više]

DAN PLANETA ZEMLJA

Autor: Danijela Vukman Pavlović, 17. 4. 2019. 18:31

15.4.2019 obilježili smo Dan planeta Zemlje. Razgovarali smo o svom planetu i obratili pozornost na sve veće zagađenje koje stvaraju ljudi. Stoga smo ih, putem poruka, upozorili da se osvijeste i počnu brinuti za svoj planet na kojem žive. Radovima smo ukrasili pano. Nakon toga smo čitali tekstove s tematikom planeta Zemlje i kako ju očuvati.

 

 

 

 

[više]

VLAKIĆ PUN PISANICA

Autor: Danijela Vukman Pavlović, 13. 4. 2019. 11:28

12. 4. 2019 u PŠ Ribnjačka održana je radionica s roditeljima povodom blagdana Uskrsa. Učenici su sa svojim roditeljima izrađivali vlakić od kartonske kutije za jaja, a za kotače su upotrijebili čepove boca. Također su bojali jaja tehnikom preslikavanja, temperom i salvetom. Radovi su bili uspješni, a vagoni vlakića puni pisanica putuju...

 

 

 

[više]

PRVOTRAVANJSKE ŠALE

Autor: Danijela Vukman Pavlović, 1. 4. 2019. 19:26

1. travanj, dan šale, obilježili smo pričajući šaljive zgode i viceve. Izabrali smo i vic dana:

Učitelj: Ivice, zašto ti mama piše domaće zadaće?

Ivica: Zato što tate nema kod kuće! smiley

 

[više]

22.3. SVJETSKI DAN VODA

Autor: Danijela Vukman Pavlović, 23. 3. 2019. 14:23

Ovaj dan obilježili smo izvanučioničkom nastavom. Posjetili smo obližnji ribnjak i potočić gdje su učenici ponovili kojoj vrsti voda oni pripadaju te živi svijet u i oko njih. Nakon toga, vratili smo se u razred i razgovarali gdje se još voda u prirodi nalazi i za što ju sve koristimo. Na kraju je svaki učenik napisao svoju poruku ljudima o zaštiti vode.

 

 

[više]

PROLJEĆE

Autor: Danijela Vukman Pavlović, 23. 3. 2019. 12:19

21. ožujka,na prvi dan proljeća, krenuli smo u šetnju našim selom "pozdraviti" proljeće. Posjetili smo obližnju livadu, gdje smo promatrali zajednicu koja na njoj živi tj. cvijeće i kukce. Zatim smo krenuli prema šumi. Putem smo promatrali vrijeme, rad ljudi koje smo zatekli ispred kuća, u cvjetnjacima, voćnjacima i vrtovima. Vidjeli smo i neke životinje s mladima, a u šumi smo pronašli proljetnice i ostalo šumsko cvijeće. Nakon izvanučioničke nastave, vratili smo se u školsko dvorište u naš kutak za čitanje, gdje su učenici čitali pjesmice i tekstove s tematikom proljeća i slikali proljetnice.

[više]

KAZALIŠNA PREDSTAVA "MAJSTORI"

Autor: Danijela Vukman Pavlović, 9. 3. 2019. 11:16

8. ožujka posjetili smo Društveni dom u Velikoj Pisanici gdje smo gledali predstavu "Majstori" u koprodukciji Hratskog kazilišta iz Pećuha i Teatra to go. Predstava je edukativnog karaktera u kojoj glumci imaju interakcju s publikom. Zbog toga je pogodna za aktivno učenje i razvoj samopouzdanja kod djece. Učenici su aktivno sudjelovali u predstavi i bila im je jako zanimljiva.

 

[više]

MASKENBAL U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Danijela Vukman Pavlović, 9. 3. 2019. 11:02

5. ožujka u našu školu stigle su dobra i zla vještica, djedica Miško i vila Zlatica. Nakon predstavljanja, družili su se uz igru, pjesmu i ples. Šetali su selom, pjevali pjesmice i posjećivali stanovnike od kojih su dobili sokove, kolače, jaja i nešto kuna.

 

 

 

 

 

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


 
 > Područne škole  > PŠ Ribnjačka
CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Pisanica / Hrvatskih mučenika 3, HR-43270 Velika Pisanica / www.os-velika-pisanica.skole.hr / ured@os-velika-pisanica.skole.hr
preskoči na navigaciju